03 / 05 / 2024

Çiftçiler isyanda! Gübre fiyatlarına zam üstüne zam!  İşte güncel gübre fiyat listesi

Çiftçiler isyanda! Gübre fiyatlarına zam üstüne zam!  İşte güncel gübre fiyat listesi

Çiftçiler geçen yıldan beri artan gübre fiyatlarından şikayetçiyken gübre fiyatlarına yeniden zam geldi. İşte güncel gübre fiyatları...



Tarım sektörü, son birkaç yıldır ekonomik zorluklarla boğuşuyor. Özellikle mazot ve gübre fiyatlarındaki artış, çiftçileri zor durumda bırakıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, destek ödemelerini artırarak çiftçilere yardımcı olmaya çalışıyor. Ancak son zamanlarda gübre fiyatlarına da zam geldiği görülüyor. Yaşanan zamlar çiftçileri isyan ettirdi. İşte ayrıntılar...

Çiftçiler isyanda! Gübre fiyatlarına zam üstüne zam!  İşte güncel gübre fiyat listesi

Geçen yıl gübre fiyatları çok arttı

Gübre fiyatlarının son zamanlarda yükselmesi, tarımsal üretimi olumsuz yönde etkilemeye başladı. Geçtiğimiz yıl da sık sık gübre fiyatlarında artış yaşanması çiftçilerin zor durumda kalmalarına neden oldu. Mazot fiyatlarındaki artışın da eklenmesiyle, üretim ve verimlilik düşmeye başladı. Bu yıl da gübre fiyatları zamlandı ve çiftçileri zor durumda bıraktı.

Gübre fiyatlarını etkileyen en önemli etmenlerden biri, dolar/TL kurundaki ani artış oldu. Ayrıca, Rusya ile Ukrayna arasındaki krizin sıcak temas haline dönüşmesi de gübre üreticisi olan bu ülkelerdeki üretimin düşmesine neden oldu. Bu da gübre kullanan çiftçileri olumsuz yönde etkiledi.

Tüm bu olumsuz gelişmelere rağmen, Tarım ve Orman Bakanlığı destek ödemelerini artırmaya devam ediyor ve çiftçilere destek olmaya çalışıyor. Ancak, gübre fiyatlarındaki artışın devam etmesi, tarımsal üretimi tehdit ediyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön