24 / 07 / 2024

Çiftçilerden mazot ve enerjiden vergiler kaldırılsın talebi! Tarımda mazot indirimi geliyor mu? 

Çiftçilerden mazot ve enerjiden vergiler kaldırılsın talebi! Tarımda mazot indirimi geliyor mu? 

Çiftçilerden mazot ve enerjideki ÖTV ve KDV ile ilgili son dakika açıklamaları peş peşe geldi. Çiftçiler taleplerini bir bir açıkladı. İşte ayrıntılar...




Çiftçinin üretim maliyetinin yaklaşık yüzde 20’sini mazot ve enerjiden meydana geldiğini vurgulayan Anamur-Bozyazı Ziraat Odası Başkanı Ahmet Şeref Gümüş de konuya ilişkin konuştu. 

Ahmet Şeref Gümüş, söz konusu açıklamasında geliri düşük olan üreticinin mazot ve enerji fiyatına yetişemeyeceğine, bu sebeple tarımdan uzaklaşacağına ve gıda fiyatlarında yükseliş olacağına dikkat çekerek, "İklim değişikliği ve girdi maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle zor şartlar altında üretim yapan çiftçi, mazota yapılan ÖTV artışıyla birlikte üretime devam edemeyecek duruma geldi" şeklinde konuştu. 

Çiftçilerden mazot ve enerjiden vergiler kaldırılsın talebi! Tarımda mazot indirimi geliyor mu? 

Üreticilerin eskiden geleneksel tarım yaptığının, şimdi ise modern tarıma geçtiklerinin altını çizen Gümüş, "Modern tarımın yapılabilmesi için enerji ve mazot çiftçinin en önemli ihtiyacıdır. Üreticinin tarımda kullanmış olduğu mazot ve enerji bir üretim aracıdır" ifadelerine yer verdi. 

Mazot ve enerjinin tüketim aracı olmadığına değinen Gümüş, bu sebeple mazot ve enerjinin tarımda özel tüketim şeklinde düşünülmesinin gerektiğini belirtti. 

Ahmet Şeref Gümüş, söz konusu açıklamasını "Üreticinin ödediği mazot vergisi, üreticiye verilen desteğin yüzde 70’ine denk geliyor. Bu sorunun çözümü üreticinin kullandığı enerji ve mazottan alınan ÖTV, KDV, vergi ve fonların acilen kaldırılmasıdır" ifadelerini kullanarak tamamladı. 

ABD'de konut başlangıçları Haziran'da yüzde 8 azaldı!

Ev sahipleri ve kiracı anlaşmazlıklarında son dakika! Hangi yollarda hukuki yollara başvurabilirsiniz? 

Akaryakıt zammı toplu ulaşıma yansıdı! O ilde toplu taşımaya yüzde 35 zam geldi...


Geri Dön