28 / 04 / 2024

Çiftçilere arazilerin Ziraat Bankası'nca satışa çıkarılması mecliste!

Çiftçilere arazilerin Ziraat Bankası'nca satışa çıkarılması mecliste!

Çiftçilere ait üretim alanlarının Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılması meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, çiftçilere ait üretim alanlarının Ziraat Bankası tarafından satışa çıkarılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Karaduman, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi. 

Saadet Parti'li Karaduman, ''Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli tarafından Anayasanın 98'inci ve İçtüzüğün 96 ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim'' diye konuştu.

Karaduman, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Türkiye'de tarım ve hayvancılığı desteklemek amacıyla kurulan Ziraat Bankası tarafından borcunu ödeyemeyen çiftçilere ait tarla ve bahçelerin satılığa çıkartıldığına dair haberler ulusal basında yer almıştır. Bankanın internet sitesinde 890'ı tarla/bağ/bahçe, 120'si arsa olmak üzere toplamda 1940 adet gayrimenkulün satılığa çıkartıldığı görülüyor. Tarımsal üretim yapılan alanların üretici olmayan kişilere geçmesi riski düşünüldüğünde bu durumun üretime ciddi zarar vereceği açıktır.''

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman'ın soruları:
1. Çiftçiye ait olan üretim alanlarının Ziraat Bankası tarafından satılığa çıkarılması hususunda Bakanlığınızın bilgisi ve dahli bulunmakta mıdır?

2. Çiftçinin elindeki tarla, bağ ve bahçelerin üretici olmayanlara satılması dışında, üreticinin elinde kalmasını sağlayacak başka bir yöntem uygulanacak mıdır?

3. Borçlarından dolayı icralık olan ve üretim araçlarına el konulan çiftçi/üretici sayısı kaçtır?

4. Borçlarından dolayı üretimi durdurmak zorunda kalan çiftçileri/üreticileri yeniden üretim sürecine dâhil etmek amacıyla Bakanlığınız hangi çalışmaları yapmaktadır/yapacaktır?


Geri Dön