17 / 05 / 2024

Çiftçilere büyük müjde! Beklenen destek resmen açıklandı!

Çiftçilere büyük müjde! Beklenen destek resmen açıklandı!

Ocak ayının sonuna yaklaşırken binlerce çiftçi mazot ve gübre desteği ödemelerinin yatırılacağı tarihi merak ediyor. Peki, çiftçilere 2022 mazot ve gübre desteği ne zaman verilecek? İşte merak edilenler...



ÇİFTÇİLERE MAZOT DESTEĞİ KAÇ TL 2022?

Bu yıl Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) dahil olan çiftçilere ödenecek tarımsal destekler ile 2022 yılında uygulanacak gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri belirlendi. Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için 42 lira, mazot için 22 lira ve gübre için 20 lira destek verilecek.

 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön