02 / 05 / 2024

Çiftçilere büyük şok! Tarım Kredi'den gübre fiyatlarına zam! Hangi gübre kaç lira oldu? 13 Eylül 2022 fiyat listesi

Çiftçilere büyük şok! Tarım Kredi'den gübre fiyatlarına zam! Hangi gübre kaç lira oldu? 13 Eylül 2022 fiyat listesi

Sonbahar gelmesine rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinden fiyat indirimiyle ilgili olarak henüz bir adım atılmazken, geçtiğimiz günlerde gübreye zam gelmesi gözlerden kaçmadı. Peki son dakika güncel gübre fiyatları kaç TL oldu? Bugün hangi gübre kaç liraya satılıyor? 13 Eylül 2022 fiyat listesi



Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Hüseyin Aydın, geçen aylarda gerçekleştirdiği bir açıklamasında,  sonbaharda gübre fiyatlarında indirim yapılacağını duyurmuştu. 

Sonbaharda çiftçiye cari fiyatların altında ürün vermeyi hedeflediklerine dikkat çeken Hüseyin Aydın, yemde yüzde 65, gübrede 75-80 dışa bağımlılık olduğuna vurgu yaparak, hammadde arttığında fiyatın kontrol edilemediğinin altını çizmişti. 

Çiftçilere büyük şok! Tarım Kredi den gübre fiyatlarına zam! Hangi gübre kaç lira oldu? 13 Eylül 2022 fiyat listesi

Aydın, buna rağmen Tarım Kredi'nin ürünleri sonbaharda cari fiyatların altında çiftçiye vermeyi hedeflediğini aktararak, çiftçiye verilen gübre, mazot, yem konusunda da hasattan sonra mahsuplaşılacağına dikkat çekmişti. 

Tarımdan Haber'in aktardığına göre; sonbahar gelmesine rağmen Tarım Kredi Kooperatiflerinden fiyat indirimiyle ilgili olarak henüz bir adım atılmazken, geçtiğimiz günlerde gübreye zam gelmesi gözlerden kaçmadı. Tarım Kredi Kooperatifleri, üre ve kompoze gübre fiyatlarını yükseltirken, üre gübresinin tonu 13.600 TL'ye  15.15.15 gübrenin fiyatı 13.750 TL'ye  ve 20.20.0'nin fiyatı ise 12.250 TL'ye ulaştı. 

Peki son dakika güncel gübre fiyatları kaç TL oldu? Bugün hangi gübre kaç liraya satılıyor? İşte 13 Eylül 2022 gübre fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön