05 / 05 / 2024

Çiftçilere milyarlarca TL'lik ödeme! Hemen bakın!

Çiftçilere milyarlarca TL'lik ödeme! Hemen bakın!

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere milyarlarca TL'lik ödeme müjdesi verdi. İşte konu ile ilgili detaylar... Hemen bakın...



2023 yılının Ekim ayının ortaları itibarıyla geçtiğimiz haftalarda hesaplara yatırılan tarımsal destek ödemeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, farklı alt başlıkların yer aldığı tarımsal destek ödemelerinin dışında önümüzdeki süreçte verilecek tarımsal destekler de pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 

Çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı, çiftçilere milyarlarca TL'lik ödeme müjdesi verdi. İşte konu ile ilgili detaylar... Hemen bakın...

Çiftçilere milyarlarca TL lik ödeme! Hemen bakın!

Paylaşılan bilgilere göre, çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı'nın belirli bir takvime göre ekim ayı tarımsal destek ödemelerini çiftçilere vereceği belirtilirken, Bakanlık da resmi web sitesi üzerinden ve sosyal medya hesapları üzerinden çiftçilere verilen ödemelerin ayrıntılarına ilişkin bilgilendirmeler de yayınlıyor.

DESTEK ÖDEMELERİNDE SON DAKİKA

Konu ile ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, çalışmalarını sürdüren Tarım ve Orman Bakanlığı 21 sene boyunca kadın üreticilerin tarımsal üretimde yer alabilmesine destek olabilmek amacıyla toplamda 15 milyar Türk Lirası destek ödemesi yaptı.

Verilen detaylara göre, söz konusu tarımsal destek ödemelerinin dışında kadın çiftçilere verilen desteklere dair açıklamalar yapan Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı “2023 üretim yılı için Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı toplamda 299 bin 79 kadın çiftçimiz var. Kadın çiftçilerin toplam çiftçi sayısına oranı da yüzde 13,4 olarak belirlendi. Kadın çiftçileri tarımsal üretimin sigortası şeklinde görüyor, söz konusu bu oranın daha da artması amacıyla da çalışmalar yürütüyoruz. Söz konusu bu verimliliğin artırılmasının kırsal kalkınmadan, kırsal kalkınmanın da kadının üretimdeki rolünün daha da güçlendirilmesinden geçtiği bilinciyle geliştirmiş olduğumuz bu vizyonumuzu, kararlılıkla da uyguluyoruz. Bu bağlamda da söz konusu destek programları ile kadın girişimciliğinin de önünü açıyoruz. Gittiğimiz her yerde tanık olduğumuz kadın üreticilerin başarı hikayeleri de en büyük motivasyon kaynaklarımız arasında yer alıyor, kadın çiftçilerin çalışkanlıkları, gayretleri ve girişimci ruhları geleceğe dair umutlarımızı diri tutuyor” diye konuştu.


Geri Dön