28 / 04 / 2024

Çiftçilere müjdeli haber! Destek ödemelerinden sonra bir destek daha geldi! O ilde yaşayanlar dikkat!

Çiftçilere müjdeli haber! Destek ödemelerinden sonra bir destek daha geldi! O ilde yaşayanlar dikkat!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da hayvanları telef olan çiftçilere destek verilmeye başlandı. 



6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerden etkilenen Malatya'da hayvanları telef olan çiftçi vatandaşlara destek verilmeye başlandığı duyuruldu.

Yeşilyurt ilçesine bağlı Sütlüce Mahallesi'nde çiftçilere destek programına Malatya Valisi Ersin Yazıcı, Tarım ve Orman İl Müdürü Osman Akar ve çiftçiler katılım sağladı. 

ÇİFTÇİLERE DESTEK VERİLİYOR!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Malatya'daki çiftçilere destek verileceğinin müjdesi paylaşıldı. Bu destek kapsamında Malatya'da hayvanları telef olan üreticilere 116 büyükbaş hayvan ile 610 sıvat dağıtıldı. 

 

YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ...

Çiftçi destek programında konuşma yapan Malatya Valisi Ersin Yazıcı,çiftçilere verilen desteğin önemli olduğunu dile getirererek, şöyle dedi: "Asrın felaketinde mağdur olmuş bir kentteyiz. Malatya ciddi manada mağdur olmuş bir şehir. Yaptığımız işin en iyisini yaparak, yolumuza devam edeceğiz. Hayvanları telef olan üreticilerimize 116 büyükbaş hayvan ile 610 sıvat dağıtıldı." ifadelerini kullandı. 

Çiftçilere müjdeli haber! Destek ödemelerinden sonra bir destek daha geldi! O ilde yaşayanlar dikkat!

DEPREMZEDE KOBİLERE 500 BİN TL'YE KADAR FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ 

Depremden etkilenen depremzede Kobiler için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, hasar derecesine ve firma ölçeğine bağlı olarak 120 bin liradan 500 bin liraya kadar finansman desteği sağlanacağını açıkladı.

Hatay İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi’ni ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Bu finansmanla hasar derecesine ve firma ölçeğine bağlı olarak 120 bin liradan 500 bin liraya kadar KOBİ’lerimize finansman desteği sağlayacağız” dedi.

Bakan Kacır destek ödemelerinin 36 ay olacağının altını çizerek KOBİ'lere ilk 2 yıl herhangi bir geri ödeme yapılmayacağını açıkladı. 

Depremde zarar gören çiftçilere hayvan desteği!

Çiftçilere, ahır inşaatı ve makine ekipmanı için 45 milyon lira hibe!

Geri Dön