Kent Haberleri

Çiftçilere son dakika Eylül müjdesi: Hesaplara 3 milyar TL yatacak! İşte tarımsal destek ödemeleri...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, çiftçilere tarımsal destek ödemesi ile ilgili bir son dakika müjdesini verdi. İşte ayrıntılar...

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla Gaziantep'e gitti. Bakan Yumaklı, burada gazetecilere açıklamalarda bulundu ve Gaziantep'in tarım açısından önemli bir şehir olduğuna dikkat çekti. 

Bakan Yumaklı, yaptığı son dakika açıklamasında binlerce çiftçiyi ilgilendiren bir müjdeyi de verdi. 

3 MİLYAR TL HESAPLARA YATIYOR

Ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere geldiği kentte bir hayvan çiftliğine giden Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 1 Ocak itibarıyla 5 yıllık bir hayvancılık yol haritası açıkladıklarına dikkat çekti. 

Bakan Yumaklı, söz konusu açıklamasında, üreticilere vermiş oldukları desteklerin devam ettiğini belirtti ve "Bugün itibarıyla 2 milyar 900 milyonluk bir destek ödemesi, buzağı desteklemeleri ve diğer desteklemeler başta olacak şekilde üreticilerimizin hesabına yatmış olacak" diye konuştu. 

"Hem Gaziantep şehrini ve girişimcimizi canı gönülden tebrik ediyorum. Kendilerinin bu örnek uygulamalarının ülkemizdeki diğer girişimcilere, diğer üreticilere bir hedef olarak konmasını özellikle diliyorum" ifadelerini kullanan Yumaklı, hayvan hastalıklarıyla mücadeleyi çok önemsediklerinin yeniden altını çizdi. 

Yumaklı, 17 Eylül tarihinde başlayan şap aşılamasının 1 ay süreceğine ve bunda da Türkiye'deki bütün üreticilerin hayvanlarını aşılamakla alakalı bu süreç içinde işlemlerini yaptırmalarını özellikle istirham ettiğini dile getirdi. 

Ziyarete, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Grup Başkanvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziante Milletvekili Derya Bakbak, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ilgililer katılım gösterdi. 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ NAKİT ÖDENECEK

Bunları yanı sıra geçtiğimiz gün de Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından 2024 yılında yapılacak bitkisel üretim desteklerine ilişkin usul ve esaslar belirlendi ve Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alındı. 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hazırlanan "Bitkisel Üretime Yönelik Desteklemeler ile Diğer Bazı Tarımsal Desteklemelere Ödeme Yapılmasına Dair Tebliğ"de mazot ve gübre desteklerinin nakit şekilde ödenmesi hükme bağlandı.

Fark ödemesi destekleri birim tutarları da yüzde 50-566,7 arasında yükseltildi. 

Ayrıca, organik tarım ve iyi tarım uygulamaları birim fiyatlarında yüzde 48,1 ile yüzde 66,7'e varan oranlarda yükseliş uygulanırken, standart fidan kullanım desteği birim tutarları yüzde 60, sertifikalı fidan kullanım desteği birim tutarı yüzde 25 arttı. 

13 banka emekli promosyon rakamlarını tek tek açıkladı! 24 bin TL veren de var!

Ziraat Bankası faizi indirdi: Halkbank ve Vakıfbank'ta konut kredisi faizleri yüzde 3'ün altına düştü mü?

Elimdeki altını satmak istiyorum diyenler için İslam Memiş o tek şartı açıkladı!