27 / 04 / 2024

Çiftçilere yapılandırma müjdesi! Başvurular ne zaman?

Çiftçilere yapılandırma müjdesi! Başvurular ne zaman?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım Kredi Kooperatifleri, çiftçilikle uğraşan vatandaşlara yapılandırma müjdesi verdi. Peki bu yapılandırmadan kimler yararlanacak? Söz konusu yapılandırma ne zaman başlayacak? İşte merak edilen detaylar...



Hangi Tarihli Kredi Borçları Yapılandırılacak?


Fatih Yerlikaya, “Ortaklar ile yapılan 2021 yılı sözleşmeli üretim ve ürün alımı faaliyetleri kapsamında ortak ürünlerinin değerinde alınması sağlanarak toplamda 190 bin ton ürün alımı gerçekleştirilmiştir. Tüm bu faaliyetleri ve uygun şartlarda sağlanan krediler ile yaklaşık 21 bin ortağa hizmet veren Tarım Kredi Kooperatifi Konya Bölge Birliği, önümüzdeki süreçte de çiftçimizin yanında olmaya devam edecektir. Tarım Kredi Kooperatifleri kuraklık ve pandemi gibi zorlu koşulları da dikkate alarak çiftçi mağduriyetlerini en aza indirmek için 31 Aralık 2020 tarihi ve öncesi vadeli kredi borçlarında yapılandırmaya gitmiş ve ortaklara defaten veya taksitler halinde ödeme imkanı sunmuştur.' dedi.

Fatih Yerlikaya ortakların 30 Eylül tarihine kadar başvurmaları durumunda kendilerine sunulacak defaten ve taksitlendirme işlemleri ile ilgili olarak, “31 Aralık 2020 ve daha eski vadeli kredi borçlarının defaten ödenmesi halinde birikmiş temerrüt faizinin tamamı silinecektir. 2017 ve daha eski vadeli kredi alacaklarımızdaki temerrüt faizinin tamamı silinecek ve bu kapsamda taksitlendirilen alacaklara faiz işletilmeyecektir. Detaylı bilgi almak ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin üreticilere sunduğu imkanlardan yararlanabilmek için sizleri de en yakın Tarım Kredi Kooperatifine bekleriz.' açıklamalarında bulundu.

 

Çiftçilere yapılandırma müjdesi! Başvurular ne zaman?

https://emlakkulisi.com.tr/mazot-ve-gubre-destegi-hesaplara-yatiyor-tarim-ve-orman-bakani-kirisci-resmen-acikladi/696909

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön