29 / 04 / 2024

Çiftçilere yüzde 75 hibeli kanola müjdesi! Kanola fiyatları kaç TL? 20 Eylül 2022 fiyat listesi...

Çiftçilere yüzde 75 hibeli kanola müjdesi! Kanola fiyatları kaç TL? 20 Eylül 2022 fiyat listesi...

"Edirne'nin Sarı Çiçeği Kanola Projesi" çerçevesinde 20 bin dekarlık alana ekilmek üzere 374 üreticiye, 980 torba kanola tohumunun dağıtımı gerçekleştirildi. Peki son dakika kanola fiyatları kaç lira ldu? Hangi borsada kanola kaç liradan satılıyor? İşte kanola 20 Eylül 2022 fiyat listesi...



Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Edirne'nin Sarı Çiçeği Kanola Projesi" çerçevesinde 20 bin dekarlık alana ekilmek üzere 374 üreticiye, 980 torba kanola tohumunun dağıtımı gerçekleştirildi. 

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya alınan "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında yaklaşık 2 milyon TL'lik projenin 1,5 milyonu hibe desteğiyle sağlanırken 500 bin TL'si üreticiler tarafından karşılandı.

Çiftçilere yüzde 75 hibeli kanola müjdesi! Kanola fiyatları kaç TL? 20 Eylül 2022 fiyat listesi...

Tohumların dağıtımı Lalapaşa ilçesine bağlı Çömlekakpınar köyündeki tören ile birlikte gerçekleştirildi. Vali H. Kürşat Kırbıyık, burada gerçekleştirildi. Edirne'nin önemli bir tarım kenti olduğuna, tarımsal üretimin artırılması için yeni projeler hazırlandığına dikkat çeken Kırbıyık, Edirne'de kanola ekim alanlarının 2021 yılına göre arttığını ve 67 bin dekardan 83 bin dekara ulaştığını dile getirdi. 

"Kanola üretiminde ülke genelinde ikinci sıradayız. Çiftçimizin üretim kapasitesini arttırması için verilecek tarımsal destekler son derece önemlidir. Yaklaşık 2 milyon liralık bir proje yürütülüyor. Bunun 1,5 milyon lirası Tarım Bakanlığı tarafından hibe olarak veriliyor" ifadelerini kullanan Kırıbıyık, tarımsal üretimi gerçekleştiren çiftçilerimize bereketli bir yıl dilediğini aktardı. 

Edirne Tarım ve Orman Müdürü Atilla Bayazıt da pek çok farklı üründe çiftçilere hibe destekli tohum dağıtımı yapıldığının altını çizdi ve kentte bu yıl 83 bin dekarlık alanda 30 bin tona yakın rekolte elde edildiğine vurgu yaptı. 

Peki son dakika kanola fiyatları kaç lira oldu? Hangi borsada kanola kaç liradan satılıyor? İşte kanola 20 Eylül 2022 fiyat listesi...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön