30 / 04 / 2024

Çiftçilerin gözü bu tarihte! 2022 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek?

Çiftçilerin gözü bu tarihte! 2022 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek?

Tarımsal hayatı desteklemek amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere verilen mazot gübre desteğinin yatıp yatmadığı tüm ödeme bekleyen vatandaşlar tarafından yoğun bir şekilde araştırılıyor. Peki, heyecanla beklenen mazot gübre desteği ne zaman ödenecek? İşte tüm detaylar...



Binlerce çiftçiyi yakından ilgilendiren mazot gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı merak ediliyor. Çiftçi Kayıt Sistemi'ne dahil olan çiftçilere 2022 yılı için ödenecek tarımsal destekler gübre ve sertifikalı tohum kullanım destekleri belli oldu. 

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE KADAR?

Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli kapsamında buğday, arpa, çavdar, yulaf ve tritikale için dekar başına 22 lirası mazot, 20 lirası gübre olmak üzere 42 lira destek verilecek. "2021 Yılında Yapılacak Tarımsal Desteklemeler ve 2022 yılında Uygulanacak Gübre ve Sertifikalı Tohum Kullanım Desteklerine İlişkin Cumhurbaşkanı Kararı", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çiftçilerin gözü bu tarihte! 2022 mazot gübre desteği ne zaman ödenecek?

MAZOT GÜBRE DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından çiftçilere rahat nefes aldıran mazot ve gübre desteği ödemelerinin ne zaman yapılacağı henüz belli olmadı. Mazot gübre desteği ödeme takvimi belli olur olmaz haberimizin içerisine eklenecektir. 

ÖDEMELER NASIL SORGULANIR?

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne kayıtlı olan vatandaşlar e-Devlet üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleriyle Çiftçi Destek Ödemesi sorgulaması yapabilirler.

Sorgulama yapmak için e devlet ekranı üzerinden Çiftçi Kayıt Sistemi ekranına giriş yapmanız yeterli. Ödeme sorgulamalarını yapacak olan vatandaşların e devlet şifresi temin etmeleri gerekiyor.

Banka borcu olana müjde! 400 bin TL'ye kadar kredi fırsatı!

Emeklilere karşılıksız 2 bin 500 TL ek ödeme! Başvuran alıyor...

Emekli olamayanlar müjde! Aylık 1.084 TL verilecek..


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön