06 / 05 / 2024

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023'e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023'e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..

Çiftçiler için sunulan hazine destekli düşük faiz oranlı tarım kredilerinde limitler yükseldi. Gübre ve mazot fiyatlarındaki artış sebebiyle zor duruma düşen çiftçilerin yüzü güldü. Peki tarım kredilerinde limitler ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...



Faiz indirimleri hangi üretim alanında nasıl olacak? 

-Sütçü ve kombine sığır yetiştiriciliği: Yüzde 50,

-Damızlık düve yetiştiriciliği: Yüzde 75,

-Yem bitkisi üretimi: Yüzde 75,

-Yurt içi sertifikalı tohum, fide, fidan üretimi: Yüzde 75

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023 e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..

Son zamanlarda artış gösteren fiyat yüküne karşı çiftçilerin ve girişimcilerin teşvik edilmesi amacıyla tarım makineleri, sulama sistemleri ve traktör kredileri de artırıldı. İşte o artışlar:

-Traktör kredisi: 500 bin TL'den 1 milyon TL'ye, 

-Diğer tarım makineleri: 2.5 milyon TL'den 5 milyon TL'ye, 

-Modern basınçlı sulama sistemi: 7.5 milyon TL ve yüzde 75 faiz indirimi,

-Lisanslı depoculuk yatırımları: 75 milyon TL ve yüzde 50 faiz indirimli

Nasıl uygulanacak? Kimler faydalanabilecek? 

Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından 2022-2022 dönemi için uygulanan tarımda düşük faizli kredilerin süresi de uzatıldı. 

Bu kapsamda 1 Ocak 2020- 31 Aralık 2022 olarak açıklanan uygulama döneminde son tarih 31 Aralık 2023 olarak değiştirildi. 

Daha önce karar çerçevesinde kredi tahsisi yapılan ve kredilerinin hepsini ya da bir bölümünü kullanamayan üreticiler, kullanamadıkları bölüm için2022 sonuna kadar yeni tespit edilen indirim oranlarından ve üst limitlerden faydalanabilecek. 

Çiftçiye müjde! Kredi limitleri 5 kat yükseldi, süre 2023 e uzatıldı! İşte Ziraat Bankası ve Tarım Kredi faiz oranları..

Ek faiz indirimleri devrede 

Yetiştiricilik ve bitkisel üretim sektörlerinde yatırım ve işletme kredilerinde çeşitli kriterler kapsamında faiz indirimleri yükselebiliyor. 

Bu çerçevede, Tarım ve Orman Bakanlığı'nca belirlenecek öncelikli bölgede yatırım yurt içinde doğan hayvan alımı ve kullanımı, atıl işletme satın alma, yenilenebilir enerji kullanımı, kadın çiftçi, genç çiftçi ve girişimci kriterlerinin her bir tanesi yüzde 10'ar olacak şekilde faiz indirimi sunuyor. Böylece faiz indirimlerinin de yüzde 100'ü bulduğu alanlar mevcut. 

Benzin, motorin ve LPG kaç TL oldu? İndirim geldi mi? İşte Petrol Ofisi, Opet, Shell ve Total 11 Nisan fiyat listesi...

Çiftçilerin beklediği müjde geldi! Bakan resmen açıkladı! Hesaplara yatıyor!

Çiftçiye akaryakıt desteği müjdesi! Resmen açıklandı! 

Çiftçilerin beklediği haber geldi! 100'er bin lira hibe verilecek!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön