29 / 04 / 2024

Çiğli'de yanlış tapu isyanı!

Çiğli'de yanlış tapu isyanı!

Çiğli'de iki ayrı apartmanda yaşayan vatandaşlar, bina blokları tapu kayıtlarında yanlış yazıldığı için mağdur oldu. Tapu örneğiyle tapu kayıtlarının uyuşmaması nedeniyle bankalardan kredi çekemeyen apartman sakinleri evlerini de satamıyor




İzmir'in Çiğli ilçesinde iki ayrı apartmanda yaşayan vatandaşlar, bina blokları tapu kayıtlarında yanlış yazıldığı için mağdur oldu. Tapu örneğiyle tapu kayıtlarının uyuşmaması nedeniyle bankalardan kredi çekemeyen apartman sakinleri evlerini de satamıyor


İzmir'in Çiğli ilçesinde 250 kişinin kaldığı iki apartmanın tapu kayıtlarının karıştığı ortaya çıktı. Çiğli Atatürk Mahallesi 8809/2 sokaktaki 147 numaralı apartmanın B bloğu ile 149 numaralı apartmanın A bloğundaki dairelerde oturan vatandaşların başına film gibi bir olay geldi. İddiaya göre tapu kayıtlarında bu dairelerin blok isimleri yanlış yazıldı. B bloktakiler A'da, A bloktaki daireler de B bloğunda gösterildi.

Olay, 15 yıl önce inşa edilen binalardan daire satın alan vatandaşların, yıllar sonra krediyle başka bir yerden ev almak istemesi üzerine ortaya çıktı. Evi krediyle almak isteyenler, kayıtlar için gittikleri tapuda dairelerin farklı binada olduğunu gördü. 


4 yıldır çözülemedi

Yıllardır oturdukları dairenin kendilerine ait olmadığını gören apartman sakinleri tapu kadastro müdürlüklerine toplu imza ile başvurarak sorunun düzeltilmesini istedi. Ancak aradan geçen 4 yıla karşın herhangi bir gelişme olmadı.

Apartman sakinlerinden Kemalettin Bağbaşı (55), ev sahibiyle anlaşarak evi aldığını ancak bankadan kredi çekemediğini söyledi. Bağbaşı, "Banka görevlisi elimdeki tapu örneğiyle tapu kayıtlarının uyuşmadığını bu nedenle kredi veremeyeceklerini söyledi. Ne yapacağımı bilemiyorum. Ev parasını nasıl ödeyeceğim kara kara düşünüyorum. Bunun dışında banka karşısında üstü kapalı da olsa dolandırıcı konumuna düştük" diye konuştu. Apartman sakinlerinden 64 yaşındaki Arap Gözüak, "Karşı blokta 4 dairenin icralık olduğunu duyduk. Şimdi o daireye icra gittiğinde, icra memuru tapuda, A blok benim oturduğum daire olarak gözüktüğü için benim evime gelecek. Kendi evimde kapımı icra memuru çalacak diye tedirginim. Artık yaşadığımız mağduriyeti çözsünler" dedi.


Yeni Asır


Geri Dön