İmar

Çiğli’ye imar planı müjdesi! Bölgede yapılaşma süreci başlıyor!

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı çalışmalarının askı süresi sona erdi. İdari prosedürlerin tamamlanmasından sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Çiğli Belediyesi ve İzmir Büyükşehir Belediyesince Harmandalı Bölgesine ilişkin devam eden imar planı işlemlerinin askı süresi tamamlandı. İdari prosedürlerin sona ermesinden sonra bölgede yeni imar planına uygun yapılaşma süreci başlayacak.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Çiğli’nin uzun senelerdir süren ve bir türlü çözülemeyen imar problemlerinin birini daha çözüme kavuşturuyor. Çiğli Belediyesince Harmandalı Mahallesi birinci bölge 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Revizyonu kapsamında hazırlanan ve İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin gerçekleştirdiği değişiklik sonrası 14 Haziran 2023 tarih ve 05.647 sayılı kararı ile onaylanan imar planları askı süresi bitiminde kesinleşti. Ayrıca, bölgenin yapılaşması için idari iş ve işlemler yürütülmeye başlandı.



Önceki senelerde meydana gelen heyelanlar nedeniyle gündeme gelen Cumhuriyet Mahallesi’nin imar planı çalışmaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıracağı Jeolojik Etüt çalışmaları sonuçlarına uygun bir şekilde düzenlenecek.

“ENERJİMİZİ PROBLEMLERE DEĞİL ATILIMA HARCAYACAĞIZ”

İmar planı çalışmalarına yönelik değerlendirmelerde bulunan Başkan Gümrükçü, “Harmandalı’nın uzun senelerdir devam eden imar sorununu çözmek için başlattığımız geniş kapsamlı çalışmamızın önemli bir bölümünü tamamladık. İki bölgeye ayırarak çalıştığımız ve Büyükşehir Belediyemiz tarafından onaylanan birinci bölge imar planlarının, itiraz değerlendirilme sürecinden sonra askı süresi sona erdi. İdari işlemlerden sonra yeni imar planlarımıza göre yapılaşma süreci start alacak.

Bu kapsamda, imar durum belgesi vermeye başladık. Kuzey kesimi olarak bilinen ikinci bölge için de çalışmalarımız devam ediyor. O planları da en kısa zamanda bitirerek Harmandalı sakinlerimizi artık bu problemden tümüyle kurtaracağız. İmar planı çalışmalarımıza yönelik desteklerini esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer ve ekibine bir defa daha şükranlarımı sunuyorum. İmar düzenlememiz tamamıyla sona erdiği zaman Harmandalı, kültürel ve sportif aktivitelerin merkezi olacak. Çiğli’mizi uzun seneler boyu uğraştığı köklü problemlerden kurtarıp enerjisini atılıma ve gelişime harcayacağız” ifadelerini kullandı.

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gereken püf noktalar...

Donald Trump’ın oğlu Donald Trump Jr, emlak dolandırıcılığı nedeniyle ikinci kez hakim karşısında!

Bakan Yardımcısı Gürgen’den depremde yerle bir olan Malatya çarşısına ziyaret!