06 / 05 / 2024

Cihangir'de çocuk parkının otopark yapılmasına protesto!

Cihangir'de çocuk parkının otopark yapılmasına protesto!

Cihangir'de çocukların tek oyun alanı çocuk parkının İSPARK tarafından otoparka çevrilmesi vatandaşları sokağa döktü



CÎHANGlR'de, ÎSPARK'ın yeraltı otoparkı yenileme çalışmaları iddiasıyla bölgenin tek çocuk parkını istila etmesi, vatandaşları ayaklandırdı. Cihangir sakinleri, 40 yıldır çocuk parkı olarak kullanılan alana otopark yapılmasını protesto için dün sokaklara döküldü. SİT alanında bulunan ve yeşil alan olarak gözüken Cihangir Çocuk Parkı'nm orta yerine, alt kattaki otoparka inmek için asansör inşa edilmesine tepki gösteren yüzlerce vatandaş, dün park önünde toplandı.

BÜYÜKŞEHİR'E ÇAĞRI

 Ellerinde 'One Minute îspark', "Park istiyoruz' 'Yeşil Alan Edildi Talan' 'Yeşil Alan Ticaretine Son' pankartları taşıyan vatandaşlar, inşaatın bir an önce durdurulmasını istedi. Eyleme katılan çok sayıda Cihangirli çocuk da, getirdikleri oyuncakları yere atarak tepkilerini gösterdiler. Parkın bulunduğu bölgenin tapu kayıtlarında yeşil alan ve çocuk parkı olarak gösterildiğini belirten Cihangirliler, Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, "Kanuna aykırı devam eden inşaatı  durdurun" çağrısında bulundu.

SUÇ DUYURUSU

  Parkta yapılaşmaya karşı çıkan vatandaşlar, "Semtin tek cephesi açık geniş  arazisi bu bölge. ÎSPARK otoparkı inşaatı kanunsuz olmasına rağmen 1.5 yıldır etrafı brandayla örtülerek gizli gizli devam ettiriliyor. Resmen parkımızı işgal ettiler" dedi.

Parktaki otopark inşaatının devam etmesi halinde suç duyurusunda bulunacaklarını belirten vatandaşlar, "Parkımızı geri istiyoruz" dediler. Eyleme şarkıcı Işın Karaca ile tiyatrocu Mehmet Esen de katıldı.
Serhat Alaattinoğlu/Gazete Habertürk


Geri Dön