28 / 04 / 2024

Çilek, Londra'ya 11 mağaza açıyor

Çilek, Londra'ya 11 mağaza açıyor

Çilek Mobilya, Londra'da 11 mağaza açacak



Londra'da 3 mağazası bulunan Çilek Mobilya'nın, pazarda aldığı başarılı sonuçlar neticesinde 11 mağaza daha açma kararı aldığı belirtildi.
Londra'da açacağı mağazalar için düzenlenen imza törenine Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Çilek AŞ İcra Kurulu Üyesi Ali Canlısoy, Londra Merkez Bölgesi Belediye Başkanı Aldermann Nick Alstee katıldı.
Zaman

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

Çilek, Çağlayan'la Londra'ya gitti 11 mağaza için imza attı 
İngiltere'de 3 mağazası bulunan çocuk ve genç mobilya üreticisi Çilek, bu ülkede büyüyecek. Çilek, Londra'da 11 yeni mağaza daha açıyor

Bebek, çocuk ve genç mobilyası sektörünün önemli temsilcilerinden Çilek Mobilya, İngiltere'deki mağazalaşma faaliyetlerini büyütüyor. İngiltere'nin başkenti Londra'da üç mağazası bulunan Çilek, Londralı tüketicilerin ilgisine 11 yeni mağaza açarak karşılık veriyor. Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın 16-18 Mart 2010 tarihlerinde işadamlarıyla birlikte Londra'ya düzenlediği ticari heyet gezisi kapsamında düzenlenen imza törenine Çilek AŞ İcra Kurulu Üyesi Ali Canlısoy, C. Import & Export Ltd. temsilcisi Steven Lock, Londra Merkez Bölgesi Belediye Başkanı Aldermann Nick Alstee ve çok sayıda bürokrat ile işadamı katıldı.

Çilek Mobilya, pazarı test etmek amacıyla 2008 yılında ilk mağazasını Essex Road'da cadde mağazası olarak açmıştı. Kısa bir sonra da Edmonton'da bir alışveriş merkezinde ve Chiswick'te bir cadde mağazasını daha faaliyeke geçirdi.  Çilek, bu doğrultuda test etiği pazarda aldığı başarılı sonuçlar neticesinde Londra'da 11 mağaza açma kararı aldı.

444 SATIŞ NOKTASI BULUNUYOR 
Mağazaların altyapı çalışmalarını tamamlamak, lokasyonların iyi cadde ve merkezlerde olması için bir yıldır özel bir broker'lık firması ile detaylı şekilde çalıştı. 15 yıl önce İnegöl'de kurulan Çilek, 5 kıtada, 444 satış noktasına, 60 bin metrekare satış alanına, 2 bin 200 çalışana ve yıllık  220 milyon TL ciroya sahip bir şirket olarak faaliyet gösteriyor.

Bakan Çağlayan: Temsa ile Modec işbirliği yapabilir
Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Londra'da aralarında BP, Tesco, The Royal Bank of Scotland, Glaxo Smith Kline'ın da bulunduğu 40 firmanın yöneticileriyle bir araya geldi. Toplantının ardından açıklama yapan Çağlayan, elektrikle çalışan araçların Türkiye'deki üretimi konusunun da gündeme geldiğini kaydetti. Çağlayan toplantıda hazır bulunan ve elektrikli ticari araç üreten Modec firmasıyla Temsa'nın işbirliği yapabileceğini kaydetti.  Çağlayan, görüşmelerin yapıldığı otelin önünde bulunan Modec şirketine ait elektrikli ticari araç hakkında bilgi aldı. "Güzele güzel demem güzel benim olmayınca'' diyen Çağlayan "Bizim şimdi orada moda. Sakın geç kalma erken gel'' sözüyle devam etti. Çağlayan, Türkiye'de iyi bir ortaklıkla elektrikli araçların üretilmesi şartını koşması üzerine, Modec'in üst temsilcisi Lord Jamie Barwick bunu onaylayarak Türkçe `tamam' yanıtını verdi. İhracata yönelik olacak üretim için KDV, ÖTV desteği vereceklerini ifade eden Çağlayan  ayrıca, Türkiye'nin elektrikli oto üretimi merkezi olmasını istediğini ifade etti. Temsa CEO'su Mehmet Buldurgan da bu projenin gerçekleşmesi için desteğe, teşviğe ihtiyaçları olduklarını, elektrikli araç üretiminde pil bataryalarının motora göre 5 kat pahalı olduğuna dikkati çekti.
Star

Çağlayan, Temsa'yı Londra'da evlendiremedi
Zafer Çağlayan, Londra'da elektrikli ticari araç üreticisi Modec ZEV'le Sabancı Grubu'nun Temsa'sını evlendirmek istediğini söyledi. Ancak Temsa Genel Müdürü Mehmet Buldurgan, 'Şu anda bekâr kalmak daha iyi' dedi

Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan önceki gün Londra'da İngiliz şirketlerin üst düzey temsilcileriyle biraraya gelerek Türkye'deki yatırım imkânlarını anlattı. Toplantıya elektrikli ticari araç üreticisi Modec ZEV'in Başkanı Jamie Borwick ve Sabancı Grubu bünyesindeki Temsa Global'in Genel Müdürü Mehmet Buldurgan da katıldı. Çağlayan her iki şirketi evlendirmek istediğini açıklasa da  Buldurgan mevcut teşvik ve vergiler çerçevesinde bunun söz konusu olmadığını belirterek, "Bekâr kalmak daha iyi" dedi.

`Üretim iki kat pahalı'
Elektrikli ticari araç üretiminin son derece önemli bir konu olduğunu ve karbondioksit emisyonlarını artıran en önemli etkenlerden birisinin de ticari araçlar olduğunu ifade eden Buldurgan, "Ancak şu anda bu tür araçları üretmek diğer araçlara göre en az iki kat daha pahalı. Böylesi bir yatırımın yapılabilmesi için devletin önemli miktarda teşvik sağlaması lazım" dedi. İngiliz firma ile teknik düzeyde görüşme yapıldığını doğrulayan Buldurgan, "Ancak ben bile bu kişilerle yeni tanışıyorum. Belki Ar-Ge konusunda bir işbirliği yapılması söz konusu olabilir" diye konuştu.
Çağlayan da elektrikli araç üretimi konusunu hükümet olarak çok ciddiye aldıklarını ve bu konunun önümüzdeki günlerde düzenlecek Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda (EKK) gündeme getirileceğini belirtti. Toplantı yapılan otelin hemen dışına getirilen elektrikli aracı da inceleyen Çağlayan, Jamie Borwick'e "Ben güzele güzel dememe güzel benim olmayınca. Türkiye'de yatırım yapar ve teknolojiniz Türkiye'ye getirirseniz arabanızın direksiyonunda poz veririm" dedi.
Toplantıya ayrıca Türkiye'de yatırım düşünen ve mevcut yatırımları bulunan enerji, finans, otomotiv gibi alanlardan şirketler katıldı. Bunlar arasında Hattat Holding ile Amasra'da termik santral yatırımı konusunda ortaklık düşünen enerji devi International Power, ve Royal Bank of Scotland (RBS) gibi firmaların temsilcileri de yer aldı.

`Modec'le görüşüyoruz'
Temsa Global'den yapılan açıklamada Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan'ın İngiltere seyahatinde Modec Limited Yönetim Kurulu Başkanı Lord Jamie Borwick'in de aralarında bulunduğu İngiliz CEO'larla görüşme yaptığı belirtilerek, şöyle denildi: "Modec Limited,  2004 yılında İngiltere'de kurulmuş, elektrikli hafif ticari araç  konusunda know-how ve üretim tecrübesine sahip bir şirkettir. Söz konusu şirket Temsa Global ile Ar-Ge alanında görüşme yürüten pek çok şirketten biridir.
Bu ve benzer görüşmelerden alınacak olumlu ve somut bir sonuç olur ise derhal kamuoyu ile paylaşacağımızdan kimsenin kuşkusu olmamalıdır."

Tesco'dan ihracata büyük katkı
Tesco, Türkiye'deki tedarikçilerinden bu yıl 300 milyon TL'nin üzerinde ürün temin edeceğini açıkladı. Açıklama Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bu haftaki Londra gezisi sırasında yapıldı. Türkiye menşeli Tesco ürünleri, merkezi İstanbul'da olan Tesco Uluslararası Dağıtım Ofisi'nin çalışmalarıyla İngiltere, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Polonya, Slovakya ve Kore'de satışa sunuluyor. Tesco'nun bu yıl Türkiye'den alacağı ürünler arasında televizyon, züccaciye, jarse kadın giysileri, gecelik, çorap, triko gibi ürünler bulunuyor. Tesco Kipa Başkanı Paul Ritchie konuyla ilgili, "Türkiye'den ihracatımız Türkiye'ye duyduğumuz uzun vadeli güveni gösteriyor" dedi. Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan da, Tesco'nun Türkiye'nin uluslararası ticaret potansiyelini kavrayabilen örnek şirketlerden biri olduğunu vurguladı.
Songül Selvi / Radikal


Geri Dön