27 / 04 / 2024

Kanal İstanbul'un portresi çıkıyor!

Kanal İstanbul'un portresi çıkıyor!

Bakanlıklar yeni eylem planını hazırladı. Buna göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çılgın proje ‘Kanal İstanbul’un portresini oluşturacak. Ulaştırma Bakanlığı ise Gebze-Haydarpaşa ve Sirkeci-Halkalı banliyö hatlarını işletmeye alacak.



Cumhurbaşkanlığı kabinesinin ikinci yüz gün planları arasında bulunan Kanal İstanbul’a ilişkin çalışmalar da yer aldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından söz konusu dönemde atacağı 39 başlıkta Kanal İstanbul’u yakından ilgilendiren imar planları dikkat çekti. 

Kanal İstanbul'un portresi ortaya çıkacak

Yeni Şafak'tan Cahit Saraçoğlu'nun haberine göre Bakanlık, tüm Türkiye’nin merakla beklediği çılgın projenin portresini ortaya koymak için çalışmalara başladı. Projenin çevresindeki nüfus yoğunluğu, gelişme yönü, ulaşım sistemleri gibi gelecekteki durumu ortaya koyan 1/5000 olarak bilinen nazım imar planı ile 1/1000 olarak bilinen uygulama imar planları onaya sunulacak hale gelecek.

Gebze Haydarpaşa Hattı'da eylem planında var

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın 35 başlıkta gerçekleştireceği icraatlarının başında Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatlarının işletmeye alınması sa bulunuyor. İstanbul-İzmir, Kuzey Marmara (YİD) otoyollarında 73 km otoyol yapılarak otoyol ağı 2 bin 815 km’ye ulaştırılacak. Toplam 246 km olan Aydın-Denizli-Burdur Otoyolu (Aydın-Denizli kesimi) (154 km) ile Mersin (Çeşmeli)-Erdemli-Silifke-Taşucu Otoyolunun (92 km) yap-işlet-devret yöntemiyle ihalesi yapılacak.

Kanal İstanbul'un ihalesi yakında!

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'ndan inşaat sektörüne neler çıktı?


Geri Dön