06 / 05 / 2024

çimento Endüstrisi'nin acı günü! Ali Mesut Erez vefat etti!

çimento Endüstrisi'nin acı günü! Ali Mesut Erez vefat etti!

çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası 1979- 2001 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan çimento sektörünün duayenlerinden Ali Mesut Erez 6 şžubat 2011 Pazar günü vefat etti



çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası 1979- 2001 yılları arasında Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinde bulunan çimento sektörünün duayenlerinden Ali Mesut Erez 6 şžubat 2011 Pazar günü vefat etti. Merhumun cenazesi dün ikindi namazına müteakip Kütahya'nın çavuşçiftliği Köyü Mezarlığı'na defnedildi.

ALİ MESUT EREZ KİMDİR
Ali Mesut Erez, 1 Temmuz 1922 tarihinde Kütahya'da doğdu. Erez, 1944 yılında Siyasal Bilgiler Okulu'nun Mali bölümünden mezun oldu. Fransızca'dan devlet lisan sınavını ve  Ankara  Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde muadelet sınavını vererek Maliye Bakanlığı'nın çesitli kademelerinde maliye müfettişi, İstanbul Defterdarı ve gelirler genel müdürü olarak görev yaptı. 13.12.1961 tarihli kararname ile 'Fahri Maliye Müfettişi' unvanı verilen Erez, 1965  yılında Kütahya'da Adalet Partisi'nden milletvekili seçildi. Bütçe Karma Komisyonu başkanlığı yapan Erez, daha sonra hükümette görev aldı. Parlamento 'Finansman Kanunu' başlığı altında toplanan vergi kanunları Emlak Vergisi Kanunu, 1327 sayılı Devlet Memurları Kanunu (Personel Kanunu) onun Maliye Bakanlığı yaptığı dönemde kabul edildi. Agustos 1970 devalüasyonu da Maliye Bakanlığı döneminde yapılan Erez, Tarım ve Sanayi Bakanlığı ve Basbakan Yardımcılığı görevlerinde de bulundu. 1973 seçimlerine katılmayan Ali Mesut Erez, Esbank T.A.S. Yönetim Kurulu Baskanı,Eskisehir Sanayi Odasi Meclis Baskanı, çimento Müstahsilleri İşverenleri Sendikası Yönetim Kurulu Baskanı olarak görev yaptı. Erez, ayrıca çesitli kurulusların yönetim kurullarında da görev aldı.


Kübra Genç/Emlakkulisi.com


Geri Dön