30 / 04 / 2024

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

Çimento fiyatlarına zam geliyor! Son doğal gaz artışı maliyetleri yükseltti

BOTAŞ, 1 Haziran itibarıyla doğal gaz fiyatlarına zam yaptı. BOTAŞ'ın doğal gaza yaptığı zam sanayi başta olmak üzere inşaat ürünlerinin maliyetlerini artırdı. Çimento, cam, seramik ve toprak ürünlerine zam gelecek. İşte ayrıntılar...



İŞGÜCÜ MALİYETLERİ DE ARTACAK

ÇCSİB Yönetim Kurulu Başkanı Erdem Çenesiz, artan maliyetleri sektör ellerinden geldiğince tolere etmeye çalışacaklarını ancak iş gücü maliyetlerndeki artışlarla beraber zamların kaçınılmaz olacağını ifade etti. Çenesiz, "Maliyetler artmaya devam ediyor. Sadece enerjiyle sınırlı değil. Bu bir süre sonra gerek ham maddede gerek iş gücündeki maliyet artışlarıyla birlikte istemesek de en azından maliyet artışı kadar fiyatlarımızı arttırmak zorunda kalabiliriz." açıklamasında bulundu.

İstanbul Avrupa yakasında ortalama 1 kg gri çimento fiyatı KDV dahil 70 TL, 1 m3 beton fiyatı ise 1,000TL+KDV'den satışa sunuluyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön