Çimento ve beton sektöründe teknoloji devrimi! İnşaat sektöründe çığır aşacak!
Eskişehir ve Kütahya’daki tesisleri ile bölgenin lider hazır beton firması konumunda bulunan Selka Hazır Beton, sektöre yön veren bir adım daha atarak üç boyutlu beton yazıcı teknolojisini Türkiye’ye kazandırdı.
Selka Hazır Beton, inşaat sektörerüne yön veren bir adım daha atarak üç boyutlu beton yazıcı teknolojisini sektöre kazandırdı.
ÜÇ BOYUTLU BETON YAZICI YATIRIMI
Eskişehir ve Kütahya’da beş hazır beton tesisi ve iki kırma taş ocağı ile çalışmalarını yürüten, Selka Hazır Beton, inşaat sektöründe 30 yılı aşkın tecrübesiyle dikkatleri üzerine çekiyor.
Ekonomim'de yer alan habere göre; yıllık yaklaşık olarak 500 bin metreküp üretim hacmine sahip olan firma, tamamen yerli sermaye ile Türkiye’nin özel sektördeki ilk üç boyutlu beton yazıcı yatırımını hayata geçirdi.
ÇEVRE DOSTU BİR YAPI SUNUYOR
Son yıllarda odaklandıkları üç boyutlu beton yazıcı teknolojisinin, geleneksel yöntemlere kıyasla çok daha hızlı ve maliyet açısından avantajlı olduğunu vurgulayan Selka Hazır Beton Yönetim Kurulu Başkanı Yenal Kaya, "Bu yazıcı sayesinde geleneksel yöntemlerin ötesine geçerek inşaat ve mimari tasarımlarını maksimum uyumla hayata geçiriyoruz.
Ayrıca, üretim sırasında iş gücü ihtiyacı ciddi ölçüde azalıyor ve insan hataları en aza indiriliyor" ifadelerini kullandı.
Bu teknolojinin sunduğu olanakların yalnızca maliyet ve hızla sınırlı kalmadığını, çevre dostu bir yapı sunduğunu da dile getiren Kaya, "Üretimde daha az malzeme kullanıyoruz ve bu da hem sürdürülebilirlik açısından hem de çevreye olan katkısı bakımından önemli. Atık miktarını en aza indirerek çevre dostu bir üretim sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.
YENİ SİSTEMLE KÖPRÜLER, PARKLAR VE BARINAKLAR YAPMK MÜMKÜN
Üç boyutlu yazıcının işçilik ve kalıp ihtiyacını ortadan kaldırdığı göz önünde bulundurulunca duvar malzemelerine alternatif ürünler geliştirmeyi planladıklarını açıklayan Kaya, “İlk etapta bir bina oluşturmak yerine, binaların estetik anlamda değer kazanmasını sağlayacak bir takım çalışmalar yapıyoruz.
Pazara estetik özelliklere sahip yapı tamamlayıcısı bir yan ürün sunmayı planlıyoruz. Bu teknolojiyle küçük evler, barınaklar, köprüler, parklar ve hatta sanat objeleri üretmek mümkün. Şu an bu alanlarda çalışmalarımızı yoğunlaştırmış durumdayız” dedi.
|