28 / 04 / 2024

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, özellikle deprem bölgesinde çimento ve hazır beton sektörü için yürüttükleri incelemeler dahilinde 17 çimento firması hakkında soruşturma başlattıklarını açıkladı.



Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, son dönemde, çimento ve hazır beton ile yapı kimyasalları alanında yürüttüğü çalışmalar hakkında son dakika gelişmesini aktardı. Bu kapsamda yürüttükleri çalışmalar sonucunda 17 çimento firmasına soruşturma başlatıldığı açıklandı.

FIRSATÇILARA GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ!

Çimento sektöründe fırsatçılara göz açtırmayacaklarını belirten Küle, Deprem bölgesi odağında yürüttülen incelemeler kapsamında 17 teşebbüs hakkında soruşturma başlattıldığını açıklayarak, bu soruşturma kapsamında fiyat tespit ettiklerini ve müşteri paylaştıklarına dair elde ettiklerini belirtti.

 Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

17 ÇİMENTO FİRMASINA SORUŞTURMA BAŞLATILDI!

Küle, Yapı kimyasalları katkı ve karışımları çimento ve hazır beton sektörlerinde önemli bir girdi olarak kullanıldığını vurguladı. Bu kapsamda fiyatlama stratejileri ile ilgili vardıkları soruşturma sonrasında, 14 teşebbüs ve 2 teşebbüs birliğinde yerinde incelemeler gerçekleştirdiklerini açıkladı. 

Küle, Kurum olarak Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ile kurdukları ilişkilere de değinerek, Türk dünyasının işbirliği ve entegrasyonunu önemsediklerini vurguladı.

HAK EDEN HAK ETTİĞİ CEZAYI VERİYORUZ!

Küle, hak edene hak ettiği cezayı veriyoruz diyerek,  ''Bizim bu yüzümüzü daha çok görmeye devam edeceksiniz ama oturduğumuz yerden ceza vermiyoruz. Arka planda çok ciddi, akademik nitelikte çalışmalar yapıyoruz.'' dedi.  Yurt dışında büyük ses getirdiklerini belirten Küle, bunda özverili çalışmanın etkisi olduğunu açıkladı. 

 Yurt dışından gelen işbirliği talepleri de bunun en önemli göstergelerinden biri olduğunun altını çizdi.


ÇİMENTO FİYATLARI 2 KATINA ÇIKTI!

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu açıklamıştı. Ardından beton ve çimento fiyatlarındaki artışa uzun süredir dikkat çeken Türkiye’nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireççi sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarda çimentodaki haksız kazancı ortaya koydu.

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

Kireçci, çimento fiyatlarındaki artışla ilgili ''Çimentonun tonu 2 bin 100 TL+KDV Maliyeti 800 TL. Geçen yıla göre enerji maliyetleri düşmesine rağmen fiyatlar ikiye katladı. Özellikle deprem bölgesinde büyük fırsatçılık yapıyorlar! Açıklama yapın çimentocular açıklama!!!

Hemen ardından beton fiyatlarına da değinen Kireçci şu ifadeleri kullandı:''Daha önce inşaatta demirin maliyeti betona göre 2 kattı. Şimdi ise inşaattaki beton maliyeti demir maliyetini geçmiş durumda.''  dedi.

Çimentoculara büyük darbe! 17 çimento firması için soruşturma başlatıldı!

 

İnşaat sektörüne fahiş fiyat darbesi! 1 ton inşaat demiri ne kadar oldu? 18 Ekim 2023 demir fiyat listesi

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Geri Dön