29 / 04 / 2024

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

ÇİMKO'nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

SANKO Holding firmalarından ÇİMKO Çimento ve Beton’un Kahramanmaraş, Altınşehir ve Osmaniye tesisleri Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından düzenlenen 6’ncı ‘Çevre Ödülleri'nde ödül kazandığı açıklandı. İşte haberin ayrıntıları...



ÇİMKO Çimento Hazır Beton Şube Genel Müdürü Mustafa Demirci, doğa ve insana saygılı üretime her zaman önesediklerini belirterek, “Çevreye karşı sorumluluklarımızı yerine getirmenin haklı gururunu yaşamaktayız.” diye konuştu.

Demirci, çevre dostu uygulamalar ve sürdürülebilir çevre politikaları kapsamında attıkları adımların neticesinde üç tesislerinin ödüle değer görülmesinden mutluluk duyduklarını da kaydetti. Çevreye ve topluma karşı sorumluluk bilinci ile hareket ettiklerine belirten Demirci, çimento alanında 1995 senesinden beri faaliyet gösteren ÇİMKO’nun senelik 5,3 milyon ton klinker üretimi ve 9,4 milyon ton çimento öğütme kapasitesine sahip olduğunu belirtti.

Kurulduklarından beri önceliklerinin çevreye karşı sorumlulukları yerine getirmek, dünya standartlarında kaliteli üretim gerçekleştirmek ve sürdürülebilirlik olduğunun altını çizen Demirci, tesislerinin verilerine bakıldığında dünya standartlarına göre en iyiler arasında yer aldığını bildirdi. Türkiye Hazır Beton Birliğinin üyesi olan firmalarının çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacı kapsamında hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri”, BETON 2023 Kongresi ve Fuarı’nda düzenlenen bir tören ile sahiplerini bulduğu açıklandı. THBB üyesi beton tesislerinin bağımsız ekipler tarafından denetlenmesi süreci sonunda kriterleri yerine getiren toplam 12 tesis ödül almaya hak kazandı. 

ÇİMKO nun üç üretim tesisi çevre ödülü aldı

ÇİMENTO NEDİR? NE İŞE YARAR?

Çimento, su ile reaksiyona girerek sertleşen bir bağlayıcıdır. Kırılmış kalker, kil ve gerekiyorsa demir cevheri ve / veya kum katılarak öğütülüp toz haline getirilir. Bu malzeme 1400-1500°C'de döner fırınlarda pişirilir. Meydana gelen ürüne "klinker" denir.

ÇİMENTO HANGİ MALZEMEDEN YAPILIR?

Çimentonun ana hammaddeleri kireçtaşı ve kildir. Çimento ve çimentonun ara maddesi olan klinker üretiminde demir cevheri, boksit, kum v.b. yardımcı malzemeler de ilaveten kullanılmaktadır. Bu malzemeler doğal olarak bulunduğu ortamdan ocak işletmesi yöntemiyle alınır.

ÇİMENTO AŞAMALARI NELERDİR?

Çimento üretim aşamaları; taş ocağı, ham madde hazırlama,  klinker üretimi,  mineral ekleme,  çimento öğütme, paketleme ve sevkiyat, yakıt hazırlama, başlıkları altında gruplandırılabilir.

TÜRKÇİMENTO Anadolu buluşmaları için geri sayım başladı! Sektörün önemli isimleri tek çatı altında toplanıyor

Fortuna Çimento İthalat İhracat Pazarlama Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çimsa 2 fabrikasını ve 8 tesisini Çimko’ya 127 milyon dolara satıyor!

ÇİMKO'nun yeni hazır beton tesisi Gaziantep’te açıldı!


Geri Dön