29 / 04 / 2024

Çin, 2020’de demiryolu ağını 4 bin kilometre büyütecek

Çin, 2020’de demiryolu ağını 4 bin kilometre büyütecek

Çin, demiryollarının inşaat faaliyetini sürdürecek ve bazı projelere öncelik verecek. Çin ayrıca demiryolu şebekesini, 2020 yılında 4 bin km daha uzatmayı öngörüyor...



Çin’in en üst ekonomik planlama organı, demiryollarının inşaat faaliyetini sürdüreceklerini ve bazı projelere öncelik vereceklerini açıkladı. Ulusal Kalkınma ve Reform Komisyonu, 3 Mart Salı günü internet sitesi aracılığıyla yaptığı bir duyuruda, Yangtze Nehri boyunca yol alan Sichuan-Tibet yüksek hızlı tren demiryolu gibi belli başlı projelerin inşaatının hızlandırılması amacıyla çaba gösterileceğini açıkladı.

Kurumdan yapılan duyuruya göre, ülkenin merkez ve batı bölgelerinde demiryolu inşaat faaliyetine hız verilecek; şehirler arası demiryolu projeleri düzenli biçimde teşvik edilecek. Ayrıca Komisyon, demiryoluyla yolcu ve yük taşıma süreçlerine eşit önem verildiğinin de altını çizdi.
 
Çin’de işletmeye sokulmuş olan demiryolu ağı geçen yılın sonunda 139 bin km’ye ulaştı. Bu rakamın 35 bin kilometresi yüksek hızlı tren için inşa edilen demiryollarından oluşuyor. Öte yandan ülke demiryolu şebekesini, 2020 yılında 4 bin km daha uzatmayı öngörüyor.


Geri Dön