17 / 05 / 2024

çin, toplu konut için 15,6 milyar dolar ayırdı

çin, toplu konut için 15,6 milyar dolar ayırdı

çin Başbakanı Ven, bu yıl düşük fiyatla  kiraya verilmek üzere toplu konut inşasına ağırlık verileceğini ve bir Toplu  Konut Yönetim Sistemi oluşturulması için çalışmaların hızlandırılacağını açıkladı



çin devletinin en yüksek yetki organı olan çin Ulusal Halk Meclisi 'nin (çUHM) yıllık toplantısı Pekin 'de başladı. Toplantının açılışına aralarında Devlet Başkanı Hu Cintao, çUHM Daimi Komitesi  Başkanı Vu Bangguo ve Başbakan Ven Ciabo 'nın da bulunduğu çin Komünist Partisi ve  devlet liderleri katılıyor.

KONUT SORUNU İçİN TOPLU KONUTA 15,6 MİLYAR DOLAR AYRILDI

çin Başbakanı Ven, bu yıl düşük ve orta gelirli vatandaşların konut sıkıntısını çözmeye ağırlık vererek, halkın bu konudaki haklı taleplerini  karşılayacaklarını da kaydetti.

Toplu konut sayısının artırılacağını ifade eden Ven, bu yıl düşük fiyatla kiraya verilmek üzere toplu konut inşasına ağırlık verileceğini ve bir Toplu  Konut Yönetim Sistemi oluşturulması için çalışmaların hızlandırılacağını  bildirdi. Ven, bu amaçla merkezi bütçeden 103 milyar yuan (15,6 milyar dolar)  tahsis edildiğini açıkladı.

Son istatistiklere göre, Pekin ve şžanghay gibi 10 büyük kentte şžubat ayında konut fiyatları, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 15 oranında arttı. Son beş yılda küresel ekonomik krizinden etkilenen çin 'in, aynı zamanda  deprem gibi ciddi doğal afetlere de uğradığını hatırlatan Ven, tarımda verginin  tamamen kaldırıldığını, kentsel ve kırsal bölgelerde zorunlu eğitimin  uygulandığını, sağlık reformunun istikrarlı bir ilerleme sürecine sokulduğunu  söyledi. İnsanlı uzay yolculuğu ve Ay Keşif Projesi 'nde atılım niteliğinde  gelişmeler sağlandığını belirten Ven, bunun yanı sıra Pekin Olimpiyat Oyunları 'nı  ve şžanghay Dünya Fuarı 'nı (EXPO) başarıyla düzenleyen çin 'in, uluslararası  işlerde de önemli ve yapıcı roller oynadığını kaydetti.

Kentleşme sürecinin sağlıklı adımlarla ilerlemesi sağlanarak yüzde 47,5 olan kentli oranının yüzde 51,5 'e yükseltilmesi gereğine işaret eden Ven, modern tarımın tüm olanaklarla geliştirilerek tarım, sanayi ve hizmet sektörlerini uyum  içinde geliştirileceklerini anlattı. Ven, bir yandan kültürel ve toplumsal  sistemdeki reform hızlandırılırken, diğer yandan ekonomide sosyalist piyasa,  yönetimde sosyalist demokrasi ve sosyalist hukuk sisteminin geliştirilmesi,  böylece bilimsel gelişme için sağlam bir güvence sağlanması gerektiğini  söyledi.

AA


Geri Dön