02 / 05 / 2024

Çin ve Muğla arasında iş birliği köprüsü kuruldu!

Çin ve Muğla arasında iş birliği köprüsü kuruldu!

Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde, uluslararası kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi ve iş birliğinin artırılması maksadıyla TÜÇİDER'nin katkılarıyla Çin Halk Cumhuriyeti'nden yatırımcılardan oluşan bir heyet geldi.



Bu münasebetle düzenlenen "Muğla'nın Yatırım Potansiyeli ve Yatırım Fırsatları" konulu toplantıya, Vali Amir Çiçek, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkam Bülent Karakuş, oda üyeleri, Türk-Çin İpekyolu E konomik ve Kültürel İşbirliği Derneği Başkanı Zeyneş İsmail ve Çinli iş adamlan katıldı. Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye ile Çin arasındaki ticaret hacminin 28 milyar dolar olduğunu söyleyen Karakuş "Bu pastadan Muğla'nın da faydalanması maksadı ile bir araya geldik. Muğla olarak Çinli işadamlarımız ile mermer, tarım, turizm konulannda iş birliği yapmak istiyoruz" dedi. Konuşmaların ardından Vali Amir Çiçek gözetiminde MUTSO, TÜÇİDER ve Çinli yatınmcılar arasında ekonomik işbirliği protokolü imzalandı. Protokole göre, turizm, tarım ve mermer alanlarında iş birliğine gidilecek. 


Çin ve Muğla arasında ekonomik İş birliği protokolü İmzalandı Muğla ve Çin arasında ekonomik iş birliğinin geliştirilmesine yönelik imzalanan protokole göre, turizm, mermer, ta rım ve rüzgar enerjisi alanlarında yatırım yapılacak.


Türkiye Gazetesi


Geri Dön