28 / 04 / 2024

Çınarlı’da 14 bin 500 metrekarelik bölge rekreasyon alanı yapılıyor!

Çınarlı’da 14 bin 500 metrekarelik bölge rekreasyon alanı yapılıyor!

Konak Belediyesi, Çınarlı ’da yeni bir yeşil dünya kuruyor. Mevcut ağaç dokusuna zarar vermeyecek şekilde planlanan projeyle, 14 bin 500 metrekarelik bölgeye rekreasyon alanı yapılıyor




Konak Belediyesi'nin İzmir'e kazandıracağı en önemli rekreasyon alanlarından 14 bin 500 metrekarelik Çınarlı Rekreasyon Alanı çalışmaları sürüyor. Bölgedeki zengin bitki çeşitliliği ve ağaçlarıyla yıllardır bir köşede bekleyen rekreasyon alanı, 'Çınartepe seyir terası','Asansör' ve 'ArkeoPark' projeleri ile birlikte İzmir'e kazandırılacak


Unutulmuş bir yer

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, Çınarlı'daki çalışmaların çok kısa bir zamanda tamamlanacağını söyledi. Çınarlı rekreasyon alanındaki bitki dokusunu koruyacaklarını ve projelendirmenin bölgede bulunan ağaçlara göre yapıldığını vurgulayan Tartan, "Çağdaş kentlere baktığınız zaman hepsinde doğal dokunun korunduğunu görebilirsiniz. Çınarlı, kentin unutulmuş bir köşesi, saklı bir cenneti olarak yıllardır bir kenarda bekliyor. Konak Belediyesi'nin rekreasyon çalışmasıyla yeniden hayat bulacak, kent insanıyla bütünleşecek. En önemlisi de bu proje, alanda yer alan ağaçlara göre yapıldı. Türkiye'de bir proje yapılır ve projeye göre ağaçlar kesilir. Ancak biz doğaya ve insana gösterdiğimiz değer ve saygıyı unutmayarak, projeyi ağaçlara göre yaptık. Bu proje yıkımın değil ağaçların, doğanın projesidir" dedi.


Göletlerle renklenecek

Projede, bazalt ve granit kaplama yürüyüş yolları, göletler, göletler arası geçişi sağlayan ahşap köprüler, 380 kişilik amfi tiyatro, etkinlik ve dinlenme alanları, oyun parkları, restoran, kafe, açık otopark, ahşap seyir kulesi olacak. Projesi ağaçların konumlarına göre düzenlenen rekreasyon alanını engelli vatandaşlar da kolaylıkla kullanabilecek.

Çınarlı Rekreasyon Alanı'na ulaşım da kolaylaşacak. Metro Stadyum İstasyonu karşısında yer alan Çınarlı Rekreasyon Alanı'nın çevresinde otobüs durakları da yer alacak. 


Yeni Asır


Geri Dön