Kent Haberleri

'Çin'de emlak balon patladı sıra Türkiye'de' diyen uzman isimden çarpıcı açıklama!

1994 yılından itibaren faaliyet gösteren Çinli dev gayrimenkul şirketi Yuzhou Group, ABD’de iflas başvurusunda bulunduğunu duyurdu. Bu gelişme dünyada büyük yankıya neden olurken, ekonomist ve uzmanlardan Türkiye için çarpıcı açıklamalar gelmeye başladı.

Geçtiğimiz günlerde Hong Kong merkezli gayrimenkul şirketi Yuzhou Group, Çin‘deki ekonomik kriz ve daralmanın etkisiyle ABD’de iflas başvurusunda bulundu. 1994 yılında kurulan Yuzhou Group, konut, ticari ve karma kullanımlı gayrimenkul projeleri geliştirme konusunda uzmanlaşmış bir şirket olarak tanınıyordu. 

Söz konusu devşirket, özellikle Çin’in büyük şehirlerinde birçok projeye imza atmış ve 2009'da Hong Kong Menkul Kıymetler Borsası’nda (HKEX) halka arz edilerek uluslararası alanda da tanınır hale gelmişti.

İflas duyurusu dünyada büyük ses getirdi. Konuyla ilgili ekonomistler ve uzmanlardan açıklamalar gelmeye başladı. Konuyla ilgili ilk değerlendirme yapan isimlerden biri Ekonomist Özgür Demirtaş oldu.

Demirtaş sosyal medya hesabından söz konusu şirketle ilgili ''Çin’nin DEV Gayrimenkul şirketi BATTI 
Yıllar önce söylediğimde, Türkiye’deki Çin sevdalıları pek bir karşı çıkmışlardı. OLUR MU öyle şey orada her şey devlet kontrolünde demişlerdi. Buyrun sonuç…'' diyerek paylaştı.

Bu paylaşımın alıntı yaparak kendi düşüncelerini ekleyen İnşaat doktoru kurucusu Alper Kutlu 'Çin’de emlak balonu patladı sıra Türkiye’de' diyerek asla konut alınmaması gerektiğine dikkat çekti. İşte Alper Kutlu'nun sosyal medya hesabı X'ten yaptığı o paylaşım...

Alper Kutlu @alper_kutlu
Çin’de emlak balonu patladı sıra Türkiye’de

Konut asla alınmaz cash is the king

Dikkat ederseniz bu gibi toplu söylemlerde bulunan tüm “proflar” halka arz şirketlerin yönetim kurullarında.

Çok basit bir denklem: Siz bu şirketlerin hisselerini satıp konut alırsanız ya da paranızı bu şirketlere yatırmazsanız adamların şirketlerinin değeri düşecek. Patronlar kaybedecek.

Konut piyasası hareketlenmeye başladı! Fed faiz indirimi gelirse neler olacak? 

Satılık konut piyasasında emlakçılar için 'şans' dönemi! Ya satılırsa... Değerinin 2 katında ev satışları yapılıyor!

Konut piyasasına yeni soluk getiriliyor! Arz yönlü politikalar için adım atıldı!