28 / 04 / 2024

Çin'de konut fiyatları Ekim ayında yüzde 0,1 arttı!

Çin'de konut fiyatları Ekim ayında yüzde 0,1 arttı!

Çin'de ortalama yeni konut fiyatları Ekim ayında bir ay öncesine göre yüzde 0.1 yükselirken, Eylül ayının yüzde 0.9'luk düşüşünden dönüş sağladı.



Çin'de konut fiyatları Ekim ayında son bir yıldan uzun bir sürenin ilk yükselişini gerçekleştirerek ekonominin yeniden ivme kazanmasını sağlayabilecek bir toparlanma olabileceği sinyali verdi.


Konut fiyatlarında yine de yüksek arzdan dolayı hızlı bir yükselişin olması beklenmezken, bu durum inşaat firmalarının ellerindeki nakit miktarını koruyabilmek adına yeni konut yapımını yavaşlatması ve hatta durdurması anlamına gelebilir.


Ortalama yeni konut fiyatları Ekim ayında bir ay öncesine göre yüzde 0.1 yükselirken, Eylül ayının yüzde 0.9'luk düşüşünden dönüş sağladı. Böylelikle fiyatlar Ağustos 2014'ten bu yana ilk defa yükselmiş oldu.


Milliyet




Haber Özgür Düşünce Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Çin'de konut fiyatları ekimde yükselerek toparlanma sinyali verdi. Yüksek arzdan dolayı hızlı bir yükselişin olması beklenmezken, inşaat firmalarının ellerindeki nakit miktarını koruyabilmek adına yeni konut yapımını yavaşlatması ve hatta durdurması anlamına gelebilir. 


EKİM'DE 0,1 ARTTI 

Ortalama yeni konut fiyatları ekim ayında bir ay öncesine göre yüzde 0.1 yükselirken, eylül ayının yüzde 0.9'luk düşüşünden dönüş sağladı. Böylelikle fiyatlar Ağustos 2014'ten bu yana ilk defa yükselmiş oldu. 


Özgür Düşünce


Geri Dön