29 / 04 / 2024

Çin'de kripto maden operasyonları durdu!

Çin'de kripto maden operasyonları durdu!

Çin'de faaliyet gösteren kripto para madencileri Çin'de kripto ödemelerine yönelik yapılan yasaklar sonrasında operasyonlarını durdurma kararı aldı.



Çin'de kripto maden faaliyeti yapan ve aralarında  Hashcow ve BTC.Top’un da yer aldığı firmalar Çin hükümetinin kripto para borsasına yönelik verdiği yasak kararların ardından operasyonlarını durdurma kararı aldı. 

Sputniknews'te yer alan habere göre; Başkan Yardımcısı Liu He’nin başkanı olduğu Devlet Konseyi komitesi tarafından yapılan açıklamada finansal riskleri azaltmak için Çin'de kripto parayla yapılan ödemelere sınırlama getirilmişti. Bu yapılan açıklamalar sonrasında kripto para madenciliği olumsuz yönde etkilendi. Çin'de faaliyet gösteren madenciler küresel kripto madenciliğinin yüzde 70'sinden sorumlu. 

Çin de kripto maden operasyonları durdu!

BTC.TOP da düzenleyici riskleri sebep göstererek Çin’deki faaliyetlerini durdururken kripto madencilik firması Hashcow da Bitcoin madenciliği için yeni teçhizat alımı yapmayacağını açıkladı. Pekin merkezli Novem Arcae Technologies Yatırım Genel Müdürü Chen Jiahe açıklamasında “Kripto madenciliği çok fazla enerji tüketerek Çin’in karbon nötr hedefleriyle çelişki yaratıyor” dedi.

Çin’in son finansal ödeme yasağı açıklamasının ardından Bitcoin yüzde 50 değer kaybetmiş, Ether ise pazar günü son iki ayın en düşük seviyesine ulaştı. 

Çin'in yasakları kripto para piyasalarını nasıl etkiledi?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön