29 / 04 / 2024

Eğribel Tüneli'nde de delme çalışmaları durdu!

Eğribel Tüneli'nde de delme çalışmaları durdu!

Ülke genelinde tünel inşaatlarında kullanılan dinamitlerin geçici bir süre verilmeyecek olmasından dolayı, Eğribel Tüneli'nde de delme çalışması durdu. Tünelde sadece betonlama çalışmaları devam ediyor.



Eğribel Geçidinde yapılan tünel çalışmalarında delme işlemi tamamen durdu. Yapımına geçtiğimiz yıl Nisan ayında başlanılan Eğribel Tünelindeki ilerlemenin geçici bir süreliğine durduğu öğrenildi.


Her birinin tüpün uzunluğu 5 bin 900m olacak olan Eğribel Tünelindeki çalışmalarda darbe girişiminden nasibini aldı. Ülke genelinde Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edilmesinden sonra devlet kontrolü ile tünel inşaatlarına verilen patlayıcılar (dinamit) belirli bir süre verilmeyecek. Patlayıcı olmadığı için tüneldeki ilerleme de durmak zorunda kaldı.


Delme çalışmaları duran tünel inşaatında dinamit kullanılamadığı için ilerleyemeyecek olan görevliler sadece tünel içindeki betonlama çalışmalarını sürdürüyor.


OHAL ile birlikte ülke genelindeki yapımı süren diğer tünellerin de yapımının durduğu belirtilirken, bu sürecin yaklaşık 2 hafta kadar sürebileceği öğrenildi.


Diğer Giriş Hazırlanıyor


Tamdere Köyü yakınlarında Çamağzı Mevkiinde yapılan hazırlıklarla tünelin diğer girişi, delme işlemi için hazırlanıyor. MÖN ve Özaltın şirketlerinin ortaklığında devam eden çalışmalarda, tünelin diğer girişinde kullanılacak olan araçlar da Çamağzı mevkiine götürüldü.


Tek tüp 2 bin metre, toplamda da 4 bin metreye ulaşan Eğribel Tüneli inşaatında kullanılacak olan patlayıcıların verilmesinden sonra tünelde delme çalışmaları da kaldığı yerden devam edecek.


Taka


Geri Dön