28 / 04 / 2024

Çin'in yasakları kripto para piyasalarını nasıl etkiledi?

Çin'in yasakları kripto para piyasalarını nasıl etkiledi?

Kripto paraların değerleri, denetimlerin ve kısıtlamaların artmasından olumsuz etkilendi. HashCow ve BTC.TOP gibi kripto para borsaları Çin'deki faaliyetlerini durdurmaya karar verdi.



HashCow ve BTC.TOP gibi kripto para borsaları Beijing'in Bitcoin madenciliği ve işlemlerine koyduğu sınırları artırması sonrasında Çin'de faaliyetlerini durdurma kararı verdi 

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; kripto paraların değerleri, kripto varlıklarda denetimin sıkılaştırılması sonrasında düştü.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He, kripto para piyasalarını odağına alan yeni kısıtlamaları cuma geç saatlerde duyurdu. Dünya kripto para madenciliğinin yüzde 70'inin Çin'de yapıldığı öngörülüyor. 

Çin in yasakları kripto para piyasalarını nasıl etkiledi?

Kripto paralarla gerçekleştirilen alışveriş gibi işlemler yalnızca çok güçlü bilgisayar sistemleri tarafından doğrulanmasının ardından geçerli sayılıyor. İşlemlerin doğrulanması madencilik şeklinde isimlendirilirken, doğrulanan her işlem için ufak miktarda kripto para yaratılıyor, bu şekilde kripto para arzı oluşturuluyor.

ÇİN'DEKİ MÜŞTERİLERİNE DURDURDU

Kripto para borsası Huobi'nin bir parçası olan Huobi Mall bugün kripto madenciliği hizmetlerini Çin'deki müşterileri için durdurduğunu belirtti ve odak noktasını ülke dışındaki işlemlere çevirdiğini duyurdu.

BTC.TOP da düzenlemelerin neden olduğu belirsizlikleri işaret ederek, Çin'deki faaliyetlerini durdurduğunu açıklarken, HashCow ise Bitcoin madenciliği için yeni ekipman alımını durduracağını belirtti.

Çin in yasakları kripto para piyasalarını nasıl etkiledi?

Bitcoini, Çin'in son adımının ardından tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 50 geriledi. Bitcoin kayıplarının bir kısmını toparlamadan önce pazar günü neredeyse yüzde 17 düştü.

Diğer yaygın kripto paralardan ether 12 gün önce ulaştığı bütün zamanların en yüksek seviyesine kıyasla yüzde 60 değer kaybederek son iki ayın en düşük seviyesinde kaydedildi.

Kripto paralarda düşüş devam ediyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön