30 / 04 / 2024

Çin’deki kripto para saadet zincirine baskın düzenlendi!

Çin’deki kripto para saadet zincirine baskın düzenlendi!

Çin polisi, 1 milyar yuanlık parayı kapsayan 110 bin kişilik kripto para saadet zincirine baskın gerçekleştirdi. 



Çin’in doğusundaki Jiangsu eyaletinin Suining şehrinde polis, Nisan ayında BBGO isimli bir yatırım platformunun işlettiği bir saadet zinciri tarafından dolandırıldığını öne süren bir ihbar aldı.

Çin’deki kripto para saadet zincirine baskın düzenlendi!

Sputniknews'te yer alan habere göre; yapılan araştırma sonucunda BBGO’nun kripto para madenciliği yapan tesis ve makineleri varmış gibi göstererek insanları dolandırdığı öğrenildi. BBGO'nun sistem sahte bilgiler yayarak, sözde yüksek kâr ve iskontoları yem olarak kullanarak 2019’dan itibaren 110 binden fazla yatırımcıyı saadet zincirine katılmaya ikna ettiği ortaya çıktı.

Beş ana şüphelinin tutuklu yargılandığı mahkeme görülmeye devam ediyor.

Kripto paraları 2022'de neler bekliyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön