23 / 05 / 2024

Çine Tariş, yıl sonunda Çine OSB’ye taşınıyor!

Çine Tariş, yıl sonunda Çine OSB’ye taşınıyor!

Çine Tariş ve Zeytinyağı Kooperatif Başkanı Enver Gökbel yaptığı açıklamada, kooperatifin bu yıl sonundan itibaren Çine Organize Sanayi Bölgesi'nde 11 dönümlük arazide hizmet vereceğini söyledi.




Çine Tariş ve Zeytinyağı Kooperatif Başkanı Enver Gökbel, kooperatifin bu yıl sonundan itibaren Çine Organize Sanayi Bölgesi'nde 11 dönümlük arazide hizmet vereceğini söyledi. 144 Nolu Çine Tariş ve Zeytinyağı Kooperatifi olarak Çine OSB'ye taşınmak amacıyla proje hazırladıklarını dile getiren Gökbel, yaptıkları başvurunun ardından projeye Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan 400 bin TL ödenek çıktığını kaydetti. Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı Projesi kapsamındaki hibe desteğin onaylandığını açıklayan Gökbel, "Ortağa ve üreticiye olan desteği olan bir kooperatifiz. Projemize verilen destekle yılsonuna kadar çalışmalarımızı tamamlayıp Çine OSB'ye taşınacağız. Oraya taşındığımızda o bölgenin de zeytinini alacağız." diye konuştu.


Destekler artacak

Gökbel, 2005 yılında diğer birliklerden ayrıldıktan sonra son 9 yılı sürekli karla kapattıklarını belirterek, "İş yıllarını takiben şu ana kadar 2 milyon lira civarında yatırım yaptık. Bunun yanı sıra 2009 yılında 175 bin lira, geçen yıl da GEKA'dan 300 bin lira hibe aldık. Şimdi ise devletten 400 bin TL ödenek aldık ve bunun üreticimize inanılmaz katkısı olacak. Çünkü biz hükumetin verdiği destekleri cebimize atıp kenara çekilmiyoruz" dedi.



Yeni Asır



Geri Dön