29 / 04 / 2024

Ciner Grubu OCI Resources LP'nin yüzde 75 hissesini aldı!

Ciner Grubu OCI Resources LP'nin yüzde 75 hissesini aldı!

Ciner Grubu, dünyanın en büyük soda külü üreticisi OCI Wyoming’in yüzde 51’ine sahip olan OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesini satın aldı. Böylece hem Ciner Grubu hem Türkiye, soda külü üretiminde dünya lideri oldu.



Ciner Grubu, dünyanın en büyük soda külü üreticisini satın aldı. Ciner Grubu şirketi Park Holding, Koreli OCI Company’nin Kuzey Amerika’daki iştiraki olan OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesinin sahibi oldu. Soda külü üretiminde dünyanın en büyükleri arasında yer alan ve en büyük rakiplerinden birini de bünyesine katan Ciner Grubu, bu satın almayla dünyanın en büyüğü oldu. Grubun dünya soda külü üretiminde yüzde 9 ile en büyük paya sahip olmasını sağlayacak bu satın alma, bir endüstriyel üründe Ciner’i de Türkiye’yi de dünya lideri yapacak. 



OCI’dan yapılan açıklamada Park Holding’e şirketin yüzde 73 oranında sınırlı ortaklık hissesi ve yüzde 2 oranında da genel ortak hissesinin devredildiği ifade edildi. Açıklamada söz konusu hisse satışının OCI Resources LP’deki halka açık hisseleri içermediği bildirildi. 


Habertürk




Geri Dön