10 / 05 / 2024

Ciner Londra’da halka arz hazırlığında!

Ciner Londra’da halka arz hazırlığında!

Türk Ciner Grup’un olan WE Soda, İngiltere’de halka arz olma hazırlıklarına girişti. İşte detaylar!



WE Soda’nın değerinin 8 milyar doları geçebileceği, son Londra Borsası’nda yapılacak olan büyük hacimli işlem olacağı dile getiriliyor. Bu fiyat ile de ilaç devi GlasxoSmithKline’ın geçtiğimiz yıl Temmuz’da halka açtığı şirketi Haleon’un 28 milyar sterlinlik fiyatlamadan bu zamana kadar yapılan Birleşik Krallık’taki en büyük hacimli işlemi olacak.

Ciner Londra’da halka arz hazırlığında!

2015’te dünyanın en büyük soda külü üreticisi olarak da anılan Koreli OCI Company’nin Kuzey Amerika’daki iştiraki OCI Resources LP şirketinin yüzde 75 hissesini aldı. WE Soda’nın temelini atmış olduğu Ciner, bu işlem ile birlikte tek başına dünya soda külü üretiminde yüzde 9 ile en büyük paya sahip şirket unvanını elde etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön