28 / 04 / 2024

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

TÜRSAB Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, dünya turizm pazarında yaklaşık 250 milyar dolarlık bir hacme sahip Çin’in, pandemiden sonra seyahat yasağını kaldırmasının Türk turizmine büyük bir katkı sağlayacağını ifade etti.



Çinli turistlerin en fazla kültür turizmi ve lüks alışverişe meraklı olduğunu, bu yüzden Türkiye’de Kapadokya ve İstanbul başta olmak üzere İzmir’in de Çinli turistlerin ziyaret noktası olacağına vurgu yapan Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Üyesi Engin Ceylan, “Başta ABD olmak üzere Avrupa ve Türkiye’yi ziyaret ediyorlar. Çinli turistlerden ciddi bir turizm hareketliliği geleceğini tahmin ediyoruz. Zira haftalar öncesinden azar azar gruplar gelmeye başlamıştı. Yıl sonuna kadar tahmini olarak 300 ila 500 bin Çinli turistin Türkiye’yi ziyaret edeceğini öngörüyoruz” şeklinde konuştu. Çin ile olan direkt uçuş sayılarının artırılması gerektiğini ifade eden Ceylan, “Ege Bölgesi ve İzmir, Çinli turistlere hitap eden bir kültürel zenginliğe sahip. Çeşme’deki turizmi 2-3 aydan bir yıla yaymamız lazım” ifadelerini kullandı.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

Bu doğrultuda, İzmir'de çeşitli cazibe alanları yaratılması gerektiğinin altını çizen Ceylan, "Turizmciler olarak hayalimiz şu: Karşımızda duran Yunan adalarıyla koordinasyon halinde olmak ve aynı zamanda, Ege’nin Malpler’ini yaratmak. Ciddi bir kalkınma lazım Ege’de. Bölgede, uçuş sayılarına paralel hızla yatak kapasitesinin de artması lazım” dedi.

“2024 İYİ BİR YIL OLACAK”

 TÜRSAB olarak birçok fuara katıldıklarını belirten Ceylan, “Bu fuarlarda Çin’e ilişkin tanıtımlarda yer alacağım. İlerleyen dönemlerde İngiltere’de büyük bir fuar var. 450 metrekare stantla katılıyoruz. Bugüne kadar yapılmış en büyük stant olacak. Standımızda Türkiye turizm kaynaklarını en iyi biçimde tanıtmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Çin’in pandemi yasağını kaldırması Türk turizmine büyük katkı sağlayacak!

Dünyada en kaliteli hizmetin Türk turizm sektöründe olduğunu da kaydeden Ceylan, “Dünyada en kaliteli hizmeti veren ülke Türkiye. Bu konuda lideriz diyebilirim. Türk turizmi hız bir şekilde yükseliyor. Gelecek sene turizm için parlak ve canlı olacak. 2023 yılı sonu itibarıyla 50 milyon turistin geleceğini tahmin ediyoruz. Gelecek senede bu rakam daha da yükselecek, 60 -70 milyonu zorlar. Ülkemiz bir turizm ülkesi. Bir yıl boyunca turizm yapabileceğiniz bir ülke. Dünyada en zengin kültürel mirasa sahip ülkelerden biri konumundayız. Bu rakamları yükseltmek bizim elimizde” dedi.

Akaryakıtta bugüne kadar görülmemiş indirim! Benzin, motorin ve LPG alacaklara müjde resmen geldi!

Bu para sadece Yapı Kredi müşterilerinin hesabına yatacak! İlaç gibi gelecek bu parayı hemen alın!

CarrefourSA’da Baby Turco bebek bezi 122,15 TL’ye tam yağlı peynir 189,90 TL’ye, piliç ızgara kanat 149,90 TL’ye düştü!

 


Geri Dön