29 / 04 / 2024

Reyhanlı Barajı Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacak!

Reyhanlı Barajı Türk ekonomisine büyük katkı sağlayacak!

Hatay Valisi M. Celalettin Lekesiz, 2015 yılı Mayıs ayında açılışı yapılacak Reyhanlı Barajı’ nın Hatay başta olmak üzere Türkiye ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacağını söyledi....



Vali Lekesiz, Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necmeddin Zaroğlu’nu ziyaret ederek bir süre görüştü.


İlçede gerçekleştirilen yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Lekesiz, Antakya ile Reyhanlı arasındaki bölünmüş yolun tamamlandığını, mevcut yolların da sıcak karışımlı beton asfalt olacağını kaydetti. Kırıkhan ile Reyhanlı’yı birbirine bağlayan yolun önemli ölçüde bittiğini vurgulayan Lekesiz, “Bunlar ilimizin ve ilçelerimizin daha iyi bir geleceğe hazırlanması ile ilgili çok önemli projelerdir. Sosyal ve ekonomik kalkınma için bunlar olmazsa olmaz.” dedi. 


2015 yılı Mayıs ayında açılışı yapılacak Reyhanlı Barajı’nın sadece Hatay için değil Türkiye ekonomisi içinde çok önemli olduğunu vurgulayan Lekesiz, “Reyhanlı Barajı ile eşzamanlı olarak ovanın tamamının basınçlı sulama sistemine geçmesi ve arazinin toplulaştırılmasına ilişkin çalışmalar da yürütülüyor. Bu; her parsele aracın ulaşabilmesini sağlayacak yol yapılması, her parsele damla, basınçlı sulama sistemli ana isale hattının getirilmesi demektir. Bunların hepsinin hayata geçtiğini inşallah hep beraber göreceğiz.” ifadelerini kullandı. 


Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü anlatan Lekesiz, “Kredi Yurtlar Kurumu tarafından 400 kişilik öğrenci yurdu yapılacak. Devlet Hastanesine ek bina yapılacak. Reyhanlı İmam Hatip Lisesi ek derslik başladı, bitmek üzere. Ayrıca 24 derslikli İmam Hatip Lisesi bir hayırseverimiz tarafından pansiyonları ile beraber yapılacak. Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nin ihalesi yapıldı. 24 derslikli Reyhanlı İlköğretim Okulu tamamlanmak üzere. Varışlı’daki okul tamir edildi. 12 derslikli Bahçelievler İmam Hatip Ortaokulu, Fevzi Paşa İlkokulu’nun inşaatları devam ediyor. Yaklaşık 25 ilkokul, ortaokul ve lise inşaatının kimisi bitti, kimisi bitmek üzere, kimisinin ihalesi devam ediyor. Tüm bu çalışmalar ilçemizin tarımda, eğitimde, altyapıda, üstyapıda geleceğe daha iyi hazırlanması içindir.” şeklinde konuştu.


Cihan


Geri Dön