28 / 04 / 2024

AVM'lerin açılması normalleşmeye büyük katkı sağlayacak!

AVM'lerin açılması normalleşmeye büyük katkı sağlayacak!

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM'lerin büyük çoğunluğunun bugün hizmet vermeye başladığını dile getirerek, "AVM'lerin açılması normalleşmeye büyük katkı sağlayacak" dedi.



Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını nedeniyle market, eczane ve hijyen ürünleri satan firmalar dışında hizmetlerini durdurarak geçici süre kapatılan alışveriş merkezleri (AVM) de bugünden itibaren kapılarını yeniden açtı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, müşterilerini yeniden ağırlamaya başlayan alışveriş merkezlerinde  bugünden itibaren restoran, kafe, spor ve eğlence sektörü dışındaki iş yerleri de faaliyet göstermeye başlıyor.

Belirlenen hijyen kurallarına uyularak faaliyet gösterecek alışveriş merkezlerinde, tüketiciler de hem bireysel hijyenlerine hem de sosyal mesafeye uyarak alışverişini yapabilecek.

Açılışa ilişkin bazı bilgiler veren AYD Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, AVM'lerin büyük çoğunluğunun bugün hizmet vermeye başladığını anımsatarak, normalleşmeye hazır olduklarını belirtti.

Bu açılışın bir deneme açılışı gibi olduğunu belirten Altaş, 1 Haziran tarihine kadar isteyenin açıp istemeyenin açmayacağı bir dönem olacağını söyledi.

Alışveriş merkezlerinde gerekli tüm tedbirlerin alındığını ve alınacağını dile getiren Altaş şöyle konuştu:

"AVM'lerimizin çoğu açık ama oradaki perakendecilerimizin büyük çoğunluğu 1 Haziran'a kadar hazırlık yapacaklar. Dolayısıyla tedbirli ve kısmi bir açılıştan bahsediyoruz. Tüketici giriş sayılarının yüzde 30'larda kalacağını, ciroların yüzde 50 civarında seyredeceğini tahmin ediyorum.

Elektronik ortamda birçok üründe satışlar bu dönem hızla arttı ama dünya örnekleri bize, tüketicinin fiziki alışverişten vazgeçmediğini gösteriyor. Asya'da ve Avrupa'da fiziksel mağazalar açıldıktan sonra, alışveriş hayatı hızla eski durumuna dönüyor."

Altaş, AVM'lerin açılmasının normalleşmeye büyük katkı sağlayacağını da sözlerine ekledi.

 

AVM-mağazalar savaşında kim, ne istiyor?


Geri Dön