03 / 05 / 2024

Çinko oksit tesisinin yer tahsis izin belgesi iptal edilmedi

Çinko oksit tesisinin yer tahsis izin belgesi iptal edilmedi

Marzinc Marmara Çinko tarafından kurulması planlanan "çinko oksit' üretecek tesisin yer tahsis izin belgesinin iptal edilmediği öğrenildi



Marzinc Marmara Geri Kazanım Sanayi Ticaret A.Ş (Marzinc Marmara Çinko) Yönetim Kurulu Üyesi Necdet Utkanlar, Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde kurmayı planladıkları "çinko oksit' üretecek tesisin "Yer Tahsis İzin Belgesi"nin iptal edildiği haberlerinin asılsız olduğunu bildirdi.

Necdet Utkanlar, yazılı açıklamasında, Mustafakemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından kendilerine 1,5 yıl önce arsa tahsis edildiğini ve sözleşme imzalandığını belirtti.

Sözleşmeyle kendilerinden talep edilen 1 milyon 250 bin lirayı avans olarak ödediklerini, kalan yarısını ise ruhsat ile birlikte ödeyeceklerini ifade eden Utkanlar, şunları kaydetti:

"OSB yönetiminin arsa tahsis kararını iptal ettiği konusunda bazı basın yayın organlarında yer alan haberler, tamamen asılsızdır. OSB Yönetim Kurulu'nun imza altına aldığı bir karar olmamasına karşın, yönetimi baskı altına almak için basına belgesiz servis yapılıyor. Bu durumu kınıyoruz."

Türkiye'de, demir-çelik üretiminin yarısını gerçekleştiren ve yılda 5 milyar dolarlık ihracat yapan 5 firmanın ortaklığıyla kurulan Marzinc Marmara Çinko, Mustafakemalpaşa'ya 120 milyon dolarlık yatırımla demir-çelik fabrikalarında açığa çıkan baca tozu ve tufalden "çinko oksit' üretecek tesis yapmayı planlıyor.
AA


Geri Dön