01 / 05 / 2024

Çinli HNA Grup ACT Holding'in yüzde 25'ini 49 milyon dolara aldı!

Çinli HNA Grup ACT Holding'in yüzde 25'ini 49 milyon dolara aldı!

Çinin üçüncü büyük havayolları grubu HNAnın, havayolu kargo taşıyıcısı ACT Havayollarının yüzde 49unu 25 milyon dolara aldığını belirten ACT  yapılan anlaşma hakkında bilgi verdi



Çinle ticarete havadan destek verecek, otel yatırımına yönelecekAslan BATUR23 Temmuz 2011Çinin üçüncü büyük havayolları grubu HNAnın, havayolu kargo taşıyıcısı ACT Havayollarının yüzde 49unu 25 milyon dolara aldığını belirten ACT CEOsu Yavuz Çizmeci, HNA ile imzaladığımız stratejik yatırım anlaşması kapsamında, Türkiyede gerçekleştirecekleri tüm yatırımları bizimle birlikte yapacaklar.Çin ile Türkiyenin ticaret hacmi 7 yıl önce 2 milyar dolardı. Şimdi bu rakam 17 milyar dolara ulaştı. Bunun 2015 yılında 50 milyar dolara, 2020de ise 100 milyar dolara ulaşması öngörülüyor. İki ülke arasındaki kargo taşımacılığının önemi artacak. Biz de bu alandaki fırsatları değerlendireceğiz dedi. ACT havayollarının 6 uçağı bulunduğunu anlatan Çizmeci, konuşmasını şöyle sürdürdü: Yıl sonuna kadar filoya eklenecek 3 uçakla Türkiyede hava kargo taşımacılığında bir numaraya yükseleceğiz. HNA Group 220 yeni uçak siparişi verdi. Hedef iki yıl içinde Avrupanın en büyük kargocusu olmak. , 10 yıl içinde 50 milyon Çinlinin Çin dışına çıkması söz konusu. Bunların sadece yüzde 2sini bile Türkiyeye çekersek bizim için büyük kazanç olur. Biz de bunun için bir kaç yıl içinde 7 yeni otel yatırım yapacağız.

Limanlarla da ilgileniyor
HNA Group ile birlikte Türkiyede limanlarla da ilgilendiklerini anlatan Çizmeci Zeytinburnundaki liman projesi Z-Portu Rönesans Grup aldı. Rönesans ile de görüşüyoruz. HNA Türkiyede emlak yatırımı ile de ilgileniyor. Ayrıca Türkiyeye önümüzdeki artması beklenen Çin turist sayısına karşın 7 tane otel yapma gibi bir fikir de gündemimizde.

İstanbul Boğazı Çinde moda oldu
HNA Group Direktörü Tan Xiangdong, Türkiyedeki ikinci yatırımlarını yaptıklarını ve bu yatırımların sayısını artırmak istediklerini belirterek, Pekin-Urumçi-İstanbul uçuşlarına başladık. Çinliler İstanbul Boğazını çok seviyor. Boğaz, Çinde moda oldu. ACT ile yatırımın kargo alanında büyük getirileri olacağını düşünüyorum diye konuştu.

Aslan Batur/Hürriyet


Geri Dön