18 / 05 / 2024

Çinli iş adamları Erzurum'a yatırım yapacak!

Çinli iş adamları Erzurum'a yatırım yapacak!

Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu'nu beraberindeki heyetle ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin, Çin ve Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine değindi...




Çin Halk Cumhuriyeti'nden gelen bir grup iş adamı, hayvancılık, maden ve güneş enerjisi alanında yatırım yapmak için Pasinler ilçesinde inceleme yaptı.


Pasinler Belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu'nu beraberindeki heyetle ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Derneği Başkanı Song Zi Bin, Çin ve Türkiye arasındaki ilişkilerin önemine değindi.


Çinli iş adamları olarak bu bölgede yatırımlar yapmak istediklerini, en iyi yatırım yapılacak yerlerin başında Pasinler'in geldiğini, ilçeye ciddi anlamda bir yatırım yapma düşüncesinde olduklarını söyleyen Bin, heyetlerinde her branştan iş adamı olduğunu, şu an için hayvancılık başta olmak üzere güneş enerjisi alanında yatırım yapmayı planladıklarını ifade etti.


Heyeti ağırlamaktan büyük mutluluk duyduğunu dile getiren Sertoğlu ise Pasinler'in yatırım için oldukça uygun bir coğrafya olduğunu belirtti. 


Sertoğlu, Pasinler'in yatırımcılara ayrıcalıklı fırsatlar sunduğunu anlatarak, yapılacak her türlü yatırım için belediye olarak gerekli desteği vereceklerini sözlerine ekledi.


Heyet daha sonra Pasinler Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Bitlisli'nin öncülüğünde ilçede hayvancılık, maden ve güneş enerjisi alanlarında incelemelerde bulundu.



AA


Geri Dön