28 / 04 / 2024

Çinliler Galataport için masada!

Çinliler Galataport için masada!

Ferit Şahenk, Galataport için Çinli bir yatırımcı grubuyla masada. Çinli yatırımcılarla görüşmeler yaklaşık iki aydır devam ediyor.



Çinliler Galataport için yaklaşık iki aydır Ferit Şahenk ile görüşüyor. Para Dergisi'nde yer alan habere göre, Doğuş önemli yatırımlarından Galataport ile ilgili bir bilgi aktarıldı.Doğuş Grubu, Özelleştirme idaresi tarafından 16 Mayıs 2013'te gerçekleştirilen Salıpazarı Umanı ihalesi'ni 702 milyon dolar teklifle kazandı. Grup Ocak 2014'te Bilgili Holding'e bağlı BLG Capital ile ortaklık gerçekleştirdi ve bu ortaklıkla alanın geliştirme ve işletmesinden sorumlu Salıpazarı Uman işletmeciliği ve Yatırımları A.Ş kuruldu. Şirketin unvanı, Şubat 2018'de Galataport İstanbul Liman İşletmeciliği ve Yatırımları A.Ş. olarak değiştirildi.

Yatırımlar devam ediyor. Gelecek yıl kurvaziyer gemilerinin yanaşacağı liman açılacak. Peninsula Otel'de Galataport içinde yer alıyor. Geçtiğimiz hafta kulağımıza çok önemli bir bilgi geldi.Şahenk, Galataport için Çinli bir yatırımcı grubuyla masadaymış. Yaklaşık iki aydır görüşmeler devam ediyormuş.Henüz el sıkışılmamış.Ferit Şahenk'in bu aralar basınla buluşma toplantısı iptal edildi.Doğuş Holding'in Galataport'taki hissesi yüzde 81. Çinli yatırımcılarla nasıl bir pazarlık yapılıyor takip ediyoruz. 

 

Galataport İstanbul'un kültür ve sanat merkezi olacak!


Geri Dön