27 / 04 / 2024

Çinliler, Hallstattın kopyasını Çinde inşa ediliyor!

Çinliler, Hallstattın kopyasını Çinde inşa ediliyor!

Dünyaca ünlü markaların ürünlerinin taklitlerini üretip piyasaya süren Çinliler, artık sınırları zorlamaya başladı. Avusturyanın dünyaca ünlü tarihi kasabası Hallstattın birebir kopyası Çinde inşa ediliyor...



UNESCO tarafından dünya mirası listesine alınan ve sadece 900 kişinin yaşadığı kasaba, doğal güzellikleriyle önemli bir turistik merkez. Yıllardır kasabaya gelen Çinli turistlerin çektikleri fotoğraflar kullanılarak, Çinin sanayi bölgesi Guangdonga Hallstattın kopyası olan bir proje hazırlandı. Bu çakma kasabadaki evler zengin Çinlilere satılacak.

Çok rahatsız edici

Kasabanın Belediye Başkanı Alexander Scheutz ise Böyle bir girişim için bizden ve mülk sahiplerinden izin alınmalıydı. Hukuki durumu inceliyoruz. Yıllardır burada bizi fotoğraflamaları çok rahatsız edici dedi. Hallsattlılar ise kasabalarının taklit edilmesi nedeniyle şaşkın. Otel işletmecisi Monika Wenger, Sevinelim mi kızalım mı karar veremedim. Bu ne kadar güzel bir yerde yaşadığımızı gösteriyor. Kasabanın kopyasını gezenler gerçeğini de görmek isteyeceklerdir. Ancak bu işin böyle yapılması hoş değil. En azından izin alınabilirdi dedi.


Vatan

 


Geri Dön