26 / 07 / 2024

Çinlilerin gözü İzmir pazarında!

Çinlilerin gözü İzmir pazarında!

Çin'in İzmir'i olarak nitelendirilen Xiamen şehri ile İzmir arasındaki ticari ilişkiler "Çin Doğrudan Yatırım ve Ticaret Fuarı" nedeniyle biraz daha gelişti. Xiamen'de düzenlenen fuara katılan İzmirli başkanlar heyeti Çin'den yeni ön anlaşmalarla döndü


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!



Çin'in İzmir'i olarak nitelendirilen Xiamen şehri ile  İzmir  arasındaki ticari ilişkiler "Çin Doğrudan Yatırım ve Ticaret Fuarı" nedeniyle biraz daha gelişti.

Xiamen'de düzenlenen fuara katılan İzmirli başkanlar heyeti Çin'den yeni ön anlaşmalarla döndü. Fuar açılışı sonrasında stantları gezen İzmir heyeti, Çin Komünist Partisi Xiamen Komitesi Daimi Komisyon Üyesi, Siyasi ve Hukuki İşler Komisyonu Sekreteri Zhan Cangzhou'nun konuğu oldu. Kısa süre önce İzmir'i ziyaret ettiğini hatırlatan Cangzhou, "İzmir ziyareti bizde çok derin izler bıraktı. İzmir-Xiamen arasında çok güzel gelişmeler olacağına inanıyoruz. Xiamen ve İzmir'in çok benzer yönleri var. Birçok konuda birinci adımı atmış olduk" dedi. Çin Halk Cumhuriyeti'nin İzmir'de Başkonsolosluk kurma kararı aldığını, bu kararın Çin Devleti'nin İzmir'i ne kadar önemsediğini ortaya koyduğunu belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir'de kurulacak Başkonsolosluğun iki ülke ilişkilerinin gelişimine katkı sağlayacağını kaydetti. Kocaoğlu, İzmir'de yabancı sermayeli 2 bin firmanın faaliyet gösterdiğini, bunlardan sadece 15 tanesinin Çinli olduğunu, bu sayının artırılmasını arzu ettiklerini belirterek Çinlileri İzmir'e yatırım yapmaya çağırdı. İzmir'in üst düzey bir heyetle "Çin Doğrudan Yatırım ve Ticaret Fuarı"na katılmasının çok yerinde bir karar olduğunu vurgulayan Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Sabri Ünlütürk ise, mermer ile başlayan ticari ilişkilerin başta zeytinyağı ve kuru incir sektörleri olmak üzere tüm gıda sektörlerinde hızlanarak devam etmesini beklediklerini ifade etti.


Yeni Asır




Geri Dön