06 / 05 / 2024

Çipli beton için işbirliği protokolü imzalandı!

Çipli beton için işbirliği protokolü imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında, inşaatlarda kullanılan betonun denetiminin elektronik ortamda yapılması adına yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. 



Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Bakanlık binasında gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, protokol kapsamındaki çalışmayla daha kaliteli beton ve beton malzemelerinin yönetimi, izlenmesi ve takibi konusundaki sistemin oluşturulmasına katkılardan dolayı Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir'e teşekkür etti. 

 

Çalışmanın "milli "olacağını ifade eden Öztürk, "Afyonkarahisar'daki uygulamaların sonucunda Türkiye'ye yaygınlaştırarak, betonlarımızı çiple izleme sisteminin altlığını oluşturmuş olacağız. Binalar, yapılar bazında geleceğimize daha güvenli ve kaliteli altlıklar oluşturacağız." dedi. 

 

Öztürk, sistemin sadece kamu binalarında değil, tüm özel sektörün inşaat uygulamalarında da devreye gireceğini belirterek, "Böylece nerede, ne yapıldığını, ne zaman yapıldığını, ne özellik taşıdığını takip imkanı olacak. Artık merkezden bunları izleme imkanımız, takip sistemimiz oluşabilecek. Böylece daha sağlıklı izleme ve takip mekanizması devreye girecek." diye açıklama yaptı. 


Geri Dön