27 / 05 / 2024

Çipli beton işbirliği

Çipli beton işbirliği

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü ile Savunma Sanayii Müsteşarlığı arasında, inşaatlarda kullanılan betonun denetiminin elektronik ortamda yapılması adına yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği inşaat sektörünün geleceğini iyi görmüyor! 

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), Hazır Beton Endeksi” 2024 Mart Ayı Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat sektörünün geleceğine dair iyimserliğin henüz oluşmadığı belirtildi.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! İnşaat sektörü yön arıyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), her ay merakla beklenen inşaat ile bağlantılı imalat ve hizmet sektörlerindeki mevcut durum ile beklenen gelişmeleri gösteren “Hazır Beton Endeksi” 2024 Şubat Ayı Raporu’nu açıkladı.

Türkiye Hazır Beton Birliği duyurdu: İnşaat faaliyetlerindeki düşüş devam ediyor!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) tarafından Hazır Beton Endeksi 2024 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Rapora göre, inşaat faaliyetlerindeki yavaşlamanın devam ettiği belirtildi.

Bodrum'da denizin ortasına dökülen betondan da 'imar barışı' çıktı!

Muğla Bodrum'da halk plajının ortasına beton dökerek platform ve iskele yapan turistik tesisin inşaatı tepkiler üzerine durdurulmuştu. Denizin içine dökülen beton için, imar barışından faydalanılarak yapı kayıt belgesi aldığı ortaya çıktı.

Türkiye Hazır Beton Birliği açıkladı! Hazır beton fiyatlarında indirim uygulanacak...

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), enflasyonla mücadele kapsamında hazır beton satış rakamında yüzde 5 oranında indirim uygulayacağını açıkladı. İşte haberin merak edilen detayları...

Türkiye Hazır Beton Birliği “THBB Çevre Ödülleri” kapsamında 12 şirkete ödül verdi!

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin (THBB) üyesi olan şirketlerin çevreye uyumlu üretim yapmalarını teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği “THBB Çevre Ödülleri” 12 şirkete verildi.

Bakan Özhaseki açıkladı, 81 şehirde 405 bina denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yapılarımızı milli üretimimiz olan çipler ile denetliyor, binaların güvenli olması için uğraşıyoruz. Buna göre, Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 81 ilde 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetledik." diye ko

Elektronik Beton İzleme Sistemi'yle 405 bin yapı denetlendi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile tüm şehirlerdeki 33 milyon çipli beton numunesi alarak 405 bin binayı denetlediklerini dile getirdi.

Türkiye Hazır Beton Birliği Başkanı Yavuz Işık: Fahiş fiyatla beton satışına biz de karşıyız! Peki zamları kim yapıyor?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Başkanı Yavuz Işık, Türkiye'de hazır beton üretiminin 110 milyon metreküp civarında olduğunu belirterek,  beton fiyatlarındaki fahiş artışlara karşı olduklarını değindi.

381 bin 376 yapıdan, 30 milyon 388 bin 676 çipli beton numunesi alındı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının Elektronik Beton İzleme Sistemi (EBİS) ile 381 bin yapının betonu, 30 milyondan fazla çipli beton numuneyle denetlenecek.

Kaliteli ve güvenli beton nasıl üretilir?

Umman Beton Üretim Teknolojileri Genel Müdürü Ahmet Bağcı, Kaliteli ve güvenli beton için beton santraline ve yazılıma ihtiyaç olduğunu belirtti.

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

Yavuz Işık, yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), 24 Haziran'da yaptığı 34. Olağan Genel Kurulunda yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerini açıkladı. Yavuz Işık, Yeniden Türkiye Hazır Beton Birliği Yönetim Kurulu Başkanı oldu!

Çipli beton işbirliği Haberi

Çipli beton işbirliği

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Mustafa Öztürk, Bakanlık binasında gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada, protokol kapsamındaki çalışmayla daha kaliteli beton ve beton malzemelerinin yönetimi, izlenmesi ve takibi konusundaki sistemin oluşturulmasına katkılardan dolayı Savunma Sanayii Müsteşarı İsmail Demir'e teşekkür etti. 

Çalışmanın "milli "olacağını ifade eden Öztürk, "Afyonkarahisar'daki uygulamaların sonucunda Türkiye'ye yaygınlaştırarak, betonlarımızı çiple izleme sisteminin altlığını oluşturmuş olacağız. Binalar, yapılar bazında geleceğimize daha güvenli ve kaliteli altlıklar oluşturacağız." dedi. 

Öztürk, sistemin sadece kamu binalarında değil, tüm özel sektörün inşaat uygulamalarında da devreye gireceğini belirterek, "Böylece nerede, ne yapıldığını, ne zaman yapıldığını, ne özellik taşıdığını takip imkanı olacak. Artık merkezden bunları izleme imkanımız, takip sistemimiz oluşabilecek. Böylece daha sağlıklı izleme ve takip mekanizması devreye girecek." diye açıklama...