21 / 05 / 2024

Citibank'tan korkutan dolar yorumu! 'Dolar sat-Lira al' tavsiyesi riskli!

Citibank'tan korkutan dolar yorumu! 'Dolar sat-Lira al' tavsiyesi riskli!

ABD bankacılık devi Citibank'tan son dakika dolar yorumu geldi. Dev banka, Türk Lirası'nın dolar karşısında değer kazanacağını açıkladı.



Dünyanın önde gelen bankalarından biri olan Citibank'in analistleri, Türk lirasının önümüzdeki altı ay içinde dolar kuruna karşı değer kazanabileceğini açıkladı.

TÜRK LİRASI DOLAR KARŞISINDA DEĞER KAZANACAK

Citibank stratejistleri, Türkiye'deki varlıklara olan ilginin artabileceğine ve bu nedenle Türk lirasında dolar karşısında uzun pozisyon alınmasını önerdiler.  Luis Costa gibi uzmanlar da bu görüşte olduğu resmen belirtildi.

DOLAR/TL PARİTESİ DEĞERLENDİRMESİ

Citibank stratejistleri tarafından hazırlanan raporda, seçim belirsizliğinin ortadan kalkması ile birlikte dolar/TL paritesine ilişkin bir değerlendirme yapıldı. Seçim sonrası, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) iç piyasalardaki koşulları sıkılaştırmak için hazır olduğu belirtiliyor.

Citibank tan korkutan dolar yorumu! Dolar sat-Lira al tavsiyesi riskli!

DOLAR SAT- LİRA AL TAVSİYESİNE DİKKAT

Raporda ayrıca, TCMB'nin yerel para birimini korumak amacıyla döviz hesaplarından çıkışı teşvik etmeye odaklandığı da ifade ediliyor.

Yatırımcılara, 6 aylık forward işlemleri üzerinden "dolar sat-lira al" tavsiyesi veriliyor. Fakat, TCMB'nin politikasındaki ani değişikliklerin risk oluşturabileceği de vurgulanıyor. Stratejistlerin hedefinin yüzde 5 getiri olduğu ifade edilirken, zarar durdurma seviyesinin yüzde 2,5 kayıpta olması gerektiği ifade ediliyor.

Citibank raporunda aynı zamanda, TCMB'nin politika faizlerini artırmak yerine makro ihtiyati tedbirlere odaklanabileceği de belirtiliyor. Raporda "Tüketici enflasyonunun mayıs/haziran aylarında zirveye ulaştığı dönemde daha fazla faiz artışı ihtimalini tamamen göz ardı etmiyoruz" ifadelerine yer verildi. 

Altın neden düşüyor? Altın almak isteyen kuyumculara akın etti! 30 Nisan 2024 canlı altın fiyatları 

Ekonomist Tunç Şatıroğlu'ndan yeni altın yorumu! Gram altın tam tamına bu kadar olacak!

Dolar neden düşüyor? Dolar yatırımcılarının etekleri tutuştu! Kapalıçarşı'da dolar ne kadar oldu?

Geri Dön