28 / 04 / 2024

City's AVM'nin kaçak yapıldığı iddia edildi!

City's AVM'nin kaçak yapıldığı iddia edildi!

Mustafa Sarıgül hakkında Nişantaşı'ndaki City's Alışveriş Merkezi'nin kaçak yapılmasına göz yumduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu



Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül hakkında Nişantaşı'ndaki City's Alışveriş Merkezi'nin kaçak yapılmasına göz yumduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulunuldu. Aralarında CHP Şişli İlçe Başkanı Hıdır Tanrıverdi ve 9 meclis üyesinin de bulunduğu grup dilekçelerinde, mevcut yerin okul alanından çıkarılarak ticaret ve turizm alanı olarak imara açıldığı, imar planı tadilatının iptali davası sürerken AVM'nin kaçak yapıldığı öne sürüldü. Mahkemede bu planın iptal edildiği vurgulanan dilekçede, "City's'in yıkılması gerekir" denildi. Sarıgül'ün de mahkeme kararım yerine getirmeyerek görevini kötüye kullandığı iddia edildi.
Ali Oktay / Sabah

Konu ile ilgili basında yer alan diğer haberler

CHP'liler Sarıgül hakkında suç duyurusunda bulundu
CHP Şişli Belediyesi Meclis üyeleri, Nişantaşı'nda bulunan City's Alışveriş Merkezi'nin kaçak olarak inşaa edildiğini ve bu yeri yıkarak eski haline getirmeyen Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün `Görevini kötüye kullandığını' ileri sürerek suç duyurusunda bulundu. Şişli Adliyesi'ne giden CHP Şişli İlçe Başkanı Hıdır Tanrıverdi ve 9 meclis üyesi, dilekçede şu ifadelere yer verdi: "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca (İBB) yapılan imar plan tadiliyle mevcut yer okul alanından çıkarılarak ticaret ve turizm alanı olarak imara açıldı. Mevcut imar planı tadilatı hakkında İstanbul 3'üncü İdare Mahkemesi'nde iptal davası açıldı, mevcut imar planı kesinleşmeden City's Alışveriş Merkezi kaçak olarak inşa edildi, İBB işyerlerine ruhsat verdi. İdare Mahkemesi 2008'de imar plan tadilatını iptal etti, Danıştay 2009'da onadı. Fakat Sarıgül gereğini yapmadı."
Murat Kazancı / Hürriyet


Geri Dön