29 / 04 / 2024

Cityscape Turkey 2016 Fuarı kapılarını açtı!

Cityscape Turkey 2016 Fuarı kapılarını açtı!

Cityscape Turkey bugün kapılarını açtı. Dünyanın en büyük gayrimenkul organizasyonlarından Cityscape fuarına, Türkiye bu yıl ilk kez ev sahipliği yapıyor.



Informa tarafından düzenlenen Cityscape Fuarı 2001 yılından beri 150 kez düzenlendi. Cityscape Turkey için 50’den fazla ülkeden 1000 yabancı ziyaretçi ön kayıt yaptırdı.  Cityscape Turkey'de 7 ülkeden 67 katılımcı stand açacak. 


7 bin metrekare organizasyon alanı olan Cityscape Turkey Fuarı, 24-35-26 Mart tarihlerinde açık kalacak. Yurtiçi ve yurtdışı yatırımcıların yanı sıra Cityscape Turkey'e özel projelerde yüzde 20'yi bulan indirimlerle bireysel konut alıcısının da ilgisini çekiyor.



Firmalar hangi projelerle katılacak? 

  1. -Ağaoğlu İnşaat; Ağaoğlu Central Park, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi, Maslak 1453 
  2. DSC Turizm; Sapanca Şelale Villaları 
  3. Polatyol; Eston Şehir
  4. EgeYapı; Batışehir
  5. Kuzu Grup; SeaPearl
  6. Varyap-GAP; Metropol İstanbul
  7. Ofton İnşaat; Elysium Art Şişli, Elysium Soul Beyoğlu, Elysium Serenity Kandilli, Elysium Elit Koşuyolu
  8. Proje Beyaz; Helis More Residence 
  9. -Sur Yapı; Marka Rezidans ve AVM, Exen İstanbul, Exen Office, Mirage Rezidans
  10. Viatrans; Quasar İstanbul
  11. EgeYapı; Pega Kartal, Kağıthane projesi
  12. Polat Holding; Piyalepaşa İstanbul
  13. AKS Grup; Focus İstanbul
  14.  Tavros Investment Holding - Alf Alliance; Ataköy Residence Hyatt Regency, Dedeman Park Denizli Hotel
  15. -Metal Yapı Konut; Blue Lake Küçükçekmece
  16. PNR; Kent Residence, Mutlu Apartman, Selamiçeşme, Capci, Dipsar
  17. -Siyahkalem; Köy
  18. -Suat Altın İnşaat; Golden Tulips
  19. -API İstanbul; Park Inn by Radisson Esenyurt



Fuarda ziyaretçilere özel indirimler

Batışehir projesinde mevcut kampanyalara ek yüzde 10+yüzde 5'e varan indirim sunacak. Ofton'un tüm projelerinde yüzde 13 indirim yapılıyor. Ege Yapı Pega Kartal projesinde yüzde 10+yüzde 5 indirim fırsatı sunuluyor.Sur Yapı Marka Rezidans, Exen İstanbul, Exen Office projelerinde yüzde 20 indirim yapacak. Hyatt Regency projesine yüzde 5 indirim yapılıyor. 

PNR projelerinde yüzde 5 indirim uygulayacak. AKS Grup, Focus İstanbul projesini fuarda lanse edecek. Metropol İstanbul'un ticari ofisleri de ilk kez fuarda satışa sunulacak.



Katılımcı Listesi


  1. 24 Gayrimenkul 
  2. Ağaoğlu Şirketler Grubu
  3. AKS GRUP lnsaat
  4. Albayrak Medya Grubu
  5. API Grubu
  6. Asteco Property Management 
  7. Bloomberg HT
  8. Bosphorus Int Real Estate Investment
  9. Cihan İnşaat
  10. Copperstones Limited
  11. CRM Medya Reklam ve Bilişim Tek. San. Tic. Ltr. Şti.
  12. Crystal Lagoons
  13. Daama For Marketing
  14. Damac Properties
  15. Delta Holding
  16. DKY Insaat
  17. Dogan Burda
  18. Döveç İnşaat
  19. DSC Turizm Yatirimlari Ve Tic Ltd Sti
  20. Efekta Architects
  21. EGE Yapi
  22. Emlak Konut REIC
  23. Esmedya
  24. Eston Sehir
  25. Evrenol Architects
  26. Gayrimenkul Turkiye Dergisi
  27. Goldmark Estates
  28. Green Valley Real Estate
  29. GYODER (Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği)
  30. Hashim Property & Investment
  31. Hürriyet Gazetecilik ve Matbaacılık A.Ş.M
  32. Imtilak Real Estate
  33. Interealty
  34. Itqaan Emlak Şirketi
  35. Ivy Investment Turkiye
  36. KONUTDER (Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği)
  37. Kuzu Grup
  38. Merosa İnternational İnvestment Co.
  39. Metal Yapi Konut A.S.
  40. New Life Turkiye
  41. Nurol REIT
  42. Ofton Construction, Tourism And Investment. Tic. Inc.
  43. ONTAN Mühendislik Mimarlik İnsaat San. ve Tic. A.Ş.
  44. Piyalepaşa İstanbul
  45. PNR International Construction Development Group
  46. Projebeyaz International Real Estate
  47. PropertyNC Magazine
  48. Qala Group
  49. Redif Nurel Construction Ltd
  50. REIDIN
  51. Sabri Paşayiğit Design Office
  52. Say Construction Industry
  53. Selant Real Estate
  54. Selem Emlak
  55. Sinpas REIT
  56. Siyahkalem Engineering Construction Industry & Trade Co. Inc.
  57. Selem Emlak Seyahat Ve Dis Tic Ltd. Sti
  58. Suat Altin Insaat
  59. Sur Yapi
  60. Tavros Investment Holding - Alf Alliance
  61. TGP Invest
  62. The First Group
  63. Turner International Proje Yönetimi
  64. Vadistanbul
  65. Varyap-Gap İnşaat
  66. Viatrans A.Ş. Meydanbey Ortak Girisimi - Quasar Istanbul
  67. Yeşil Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.


Gülcihan YELKENCİ/Emlakkulisi.com



Haber AA'da şu şekilde yer aldı;


Uluslararası gayrimenkul sektörünün köklü ve prestijli markalarından Cityscape'in Türkiye'deki ilk fuarı Cityscape Turkey 2016 ziyarete açıldı.


İstanbul Kongre Merkezi'nde ziyarete açılan ve 3 gün sürecek olan fuar için 59 farklı ülkeden 1.500'ü yabancı olmak üzere 3 bin 300 yatırımcı ön kayıt yaptırdı. Fuarı 10 bine yakın kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.


 Yurt içi ve yurt dışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarının da büyük ilgi gösterdiği fuarda yüzde 90'dan fazlası Türk veya Türk ortaklı olmak üzere 7 ülkeden 67 şirketin standı yer alıyor.


Türkiye gayrimenkul oyuncuları, konut alıcıları ve gayrimenkul yatırımcılarının buluştuğu, daha önce farklı ülkelerde de gerçekleştirilen fuar, son yıllarda inşaat ve gayrimenkul alanında küresel devler ligine çıkan Türkiye'de ilk kez düzenleniyor.


Fuar sayesinde Türkiye, sektörün en önemli eksikleri arasında gösterilen markalı gayrimenkul organizasyonuna da kavuşmuş oldu.


- Fuara özel avantajlar

Cityscape Turkey'e özel avantajlar ve lansmanlar nedeniyle, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları da fuara büyük ilgi gösteriyor. 


Emlak Konut, TOKİ, Ağaoğlu Şirketler Grubu, Ege Yapı, DKY İnşaat, Ofton gibi gayrimenkul sektörünün devlerinin yer aldığı fuara özel ödeme avantajları ve yüzde 20'ye varan indirimler, bireysel yatırımcılara da alırken kazandırıyor.


Birçok firma fuardaki stantlarında kişiye özel ödeme koşulları sağlayarak cazip fırsatlar sunuyor. Bazı projeler, peşin alımlarda fuara özel büyük indirimler uyguluyor. Bazı projeler ise Cityscape Turkey'e özel yüzde 20'ye varan ekstra indirimler sağlıyor.


Bazı firmaların projelerini ilk kez görücüye çıkardığı Cityscape Turkey'de ödeme ve indirim avantajlarının yanı sıra yeni lansmanlar ve birçok prestijli projeyi bir arada inceleme fırsatı sunuluyor.


- "Türkiye markalı bir gayrimenkul fuarına kavuştu"

Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, açılışta yaptığı açıklamada, Türkiye'de olmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "Cityscape Turkey'in ilk günü, beklentilerimizin de üzerinde bir ilgi ile geçiyor. Fuarımızın, hem yatırımcılar hem gayrimenkul geliştiriciler, hem de bireysel konut alıcıları için çok kazançlı bir organizasyon olmasını diliyoruz" dedi.


Cityscape'i Türkiye'ye taşıyan ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen ise "Bu organizasyonla Türkiye gayrimenkul sektörü hak ettiği markalı gayrimenkul fuarına kavuşmuş oldu. Bu başarıya katkı sağlamaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu.


Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi'nde kapılarını açan fuar, 26 Mart'ta sona erecek.



AA



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


67 şirketin katıldığı Cityscape Turkey Fuarı’nda yüzde 20’ye varan indirim ve özel ödeme seçenekleri konut alıcılarını bekliyor.


Dünyanın en geniş kapsamlı, en prestijli ve en köklü gayrimenkul fuarlarından Cityscape’in, Türkiye’deki ilk organizasyonu dün kapılarını açtı. Yarına kadar açık kalacak Cityscape Turkey, yurtiçinden ve yurtdışından kurumsal yatırımcıların yanı sıra bireysel yatırımcı ve konut alıcılarından da büyük ilgi görüyor. 7 farklı ülkeden 67 katılımcının standlarıyla yer aldığı fuarı ziyaret etmek için 50’yi aşkın ülkeden 1000 yabancı ziyaretçi kayıt yaptırdı. Fuara Türkiye’den de binlerce kişinin katılması bekleniyor.


YÜZDE 20’YE VARAN İNDİRİMLER


Cityscape Turkey, bireysel yatırımcılar ve konut alıcıları için cazip fırsatlar sunuyor.

67 şirketin katıldığı ve dev projelerin tanıtımının yapıldığı Cityscape Turkey’e özel ödeme imkânları ve yüzde 20’ye varan artı indirimler bireysel yatırımcılara alırken kazandıracak. Firmalar özellikle peşin alımlarda fuara özel büyük indirimler yapıyor. Cityscape Turkey’de ilk kez satışa çıkarılacak bazı projeler de bireysel yatırımcılar için avantaj sağlayacak.

Cityscape’yi Türkiye’ye getiren ISTexpo Genel Müdürü İsmail Sezen fuarın bireysel yatırımcılar için önemli avantajlar sunduğunu belirterek “Gayrimenkul geliştiricileri fuar boyunca yüzde 20’ye varan indirimlerin yanı sıra ödeme kolaylığı da sağlayacak” dedi.


YERİNDE GÖREREK SATIŞ


Fuara gelen yabancı ziyaretçilerin fuar sonrası da İstanbul’da kalmaya devam edeceklerini belirten Sezen, “Ziyaretçiler fuar bitince hemen dönmek istemiyor. Fuarda bilgi aldıkları projeleri gidip görmek istiyorlar. Ayrıca firmaların bir kısmı fuar alanındaki ziyaretçileri proje alanına götürüp  yerinde görme şansı tanıyor” dedi. Sezen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nden önemli aile temsilcilerinin ve yatırım şirketlerinin de fuarı ziyaret etmesini beklediklerini söyledi. Cityscape Grup Direktörü Wouter Molman, inşaat ve gayrimenkul sektöründe devler arasına girmeyi başaran Türkiye’de organizasyon yapmaktan büyük heyecan duyduğunu vurgulayarak, “Cityscape Turkey konut alıcıları ve yatırımcılar için çok cazip özel fırsatlar sunuyor. Konut alacaklar fuara özel koşullarda gayrimenkulleriyle alırken kazanacak” dedi.


800′DEN FAZLA GÖRÜŞME YAPILACAK


CITYSCAPE, Türkiye gayrimenkul sektörünün son yıllarda odaklandığı yabancı yatırımcı konusunda da çok etkin bir çalışma yürüttü. Uluslararası arenada 15 yıllık fuar tecrübesi neticesinde oluşmuş kapsamlı ziyaretçi veri tabanını mobilize eden bir pazarlama kampanyası olan Cityscape Yatırımcı Programı (IHP-Investor Hosting Programme) ile yatırımların doğru proje ile buluşturulması hedefleniyor. IHP kapsamında 4 farklı Körfez ülkesinden ziyaretçiler ve 20’den fazla katılımcı firma arasında 800’den fazla yatırımcı ve katılımcının buluşması organize edildi. Bu yatırımcıların tüm konaklama, transfer ve toplantı masrafları sübvanse ediliyor.


FUARA ÖZEL BAZI İNDİRİMLER


*Eston İnşaat, Bahçeşehir’deki Eston Şehir Mahallem’de peşin alımlarda yüzde 15 indirim uygulayacak.

*Ege Yapı mevcut indirimlerine ek yüzde 10 + yüzde 5’e varan indirim uygulayacak.

*AKSGRUP yüzde 25 kar garantisi verdiği ‘Focus İstanbul’ projesinin tanıtımını yapacak.

*Ofton Elysium projelerinde yüzde 13 indirim yapacak.

*Sur Yapı, Mirage, Marka ve Exen projelerinde peşin ödemelerde yüzde 10 indirimin yanı sıra tüm Cityscape Turkey ziyaretçilerine yüzde 10 ekstra indirim uygulayacak.

*Delta İzsiz Holding, Delta Deluxe projesinde Cityscape Turkey ziyaretçilerine özel yüzde 10 + 10 indirim uygulayacak.

*Metropol İstanbul projesi ticari ofislerini ilk Kez Cityscape Turkey’de satışa sunuyor.

*TGP, Cityscape Turkey Fuarı süreci içerisinde sınırlı kalmak kaydıyla Grand Tower ve Luxury Residence projelerinde peşin alımda yüzde 15’e kadar indirim,  vadelide  fuara özel yüzde 5 indirim imkanı sağlayacak.

*Siyahkalem’in KÖY/ Zekeriyaköy Projesi Cityscape Turkey’de, piyasada geçerli olanın oldukça altında bir oranla kredi kullanılabilecek. Anlaşmalı bankalar aracılığıyla ortalama aylık 60 ay vade için yüzde 0,32 ve 120 ay için yüzde 0,70 oranları geçerli olacak.

*DKY İnşaat, DKY KARTAL,  DKY Sahil ve DKY ON projelerinde “Yüzde 10 peşin öde gerisini taşın öde” kampanyası uygulayacak.

*PNR Yapı Grubu, Cityscape Turkey Fuarı’na özel Dipsar Residence, Selamiçeşme Pınar Residence, Kent Residence, Mutlu Residence Projeleri’nde yüzde 5 indirim oranı sağlayacak.

*Alfalliance, Ataköy Residence’da fuara özel yüzde 5 indirim yapacak.


Sözcü


Geri Dön