30 / 04 / 2024

Cityscape’in ilk gün hasılatı 250 milyon dolar!

Cityscape’in ilk gün hasılatı 250 milyon dolar!

Ortadoğu’nun en büyük emlak fuarı Cityscape Global 2015'te Türk firmalarının projeleri yoğun ilgi gördü. Fuarda ilk günde yaklaşık 250 milyon dolarlık satış yapıldı.



Ortadoğu’nun en büyük emlak fuarı Cityscape’de Türk firmaları yoğun ilgi gördü. İlk günde yaklaşık 250 milyon dolarlık satış yapıldı. Metrekaresi 35 bin dolarla fuarın en pahalısı ‘Nef New York’a 200 Arap yatırımcı ismini yazdırırken, DKY İnşaat’ın On Kağıthane projesinde bir yatırımcı 71 daireyi 16 milyon dolara revize etti.


Dünyanın en önemli gayrimenkul fuarlarından Cityscape Global 2015'de Türkiye rüzgarı esti. Körfez sermayesi, ağırlıklı İstanbul'da Taksim, metro, metrobüs, havalimanlarına yakın ve prim değeri yüksek bölgelerdeki projelere yatırım amaçlı yoğun ilgi gösterdi. Dubai'deki fuarın ilk gün hasılatı yaklaşık 250 milyon doları buldu.


KÖRFEZ İSTANBUL'A YATIRIMI İSTİYOR


GYODER Başkanı ve Torun GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun, 5. Levent projesinden 7-8 daire için sıcak görüşme yaptıklarını söyledi. Dairelerin milyon liralık olduğu için satış sözleşmesinin hemen yapılmasının imkansız olduğunu belirten Aziz Torun, “Ancak burada özellikle Mall of İstanbul projemiz bölgede tanınıyor. Bu yüzden bize karşı aidiyet de hissediyorlar. Bu nedenle 5. Levent, Mecidiyeköy'deki Torun Center projelerine ilgi yoğun. Fuarda bu sene özellikle alıcı müşteri var. Bunlar 1 şekilde zaten İstanbul'a gelecekler. İster bizden ister başka firmadan olsun mutlaka satın alma yapacaklar" dedi.


KAĞITHANE'DE 71 DAİREYE REZERVE


DKY İnşaat Dubai'de gerçekleştirilen Cityscape Emlak Fuar'ında 2.5 milyar dolarlık konut projelerini tanıttı. DKY On Konseptinin ilk projesi Kağıthane de ilk defa Cityscape'te görücüye çıktı. Projeye ilişkin bilgi veren DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dumankaya, şu bilgileri verdi: “Körfez ülkelerindeki yatırımcılar projeye yoğun ilgi gösterdi. Bir yatırımcı fuarın ilk günü projenin 5 katında 71 daireyi rezerve etti. Sadece DKY On projemiz için 50 milyon TL'lik (16 milyon dolar) satışı revize etmiş olduk. Kağıthane'de inşa edeceğimiz projede yaklaşık 205 konut, 35 ofis ve 3 mağazalar bulunacak."


FUARIN EN PAHALISI NEW YORK'A 200 ARAP YATIRIMCI ADINI YAZDIRDI


Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur, Körfez sermayesinin Cityscape'de en çok New Pork projesinin dikkatini çektiğini söyledi. Timur, şöyle devam etti: “Bu proje, fuarın en pahalısı. Metrekaresi 30-35 bin dolar olduğu için, fuarın en pahalısı. Ortadoğu coğrafyası için İstanbul'un bambaşka bir değeri var. New York projesi ile fuarda 200'e yakın kişi ilgilendi, ismini yazdırdı, talep oldu. Ayrıca Inistanbul ve Ortaköy projeleri için yaklaşık 50 talep olmasını bekliyoruz. New York projesinin asıl satışı ise New York'ta yapılacak, bu yıl sonu, önümüzdeki yıl başı gibi. Projede 150 bağımsız bölüm var."


SUUDİLERLE BLOK SATIŞ İÇİN GÖRÜŞÜYORUZ


Dubai fuarına Esenyurt Premium ve Port Royal projeleri ile katıldıklarını söyleyen Yapı Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Babacan, “Esenyurt'ta 1400 konutluk projemizde metrekare satış fiyatı bin 500 dolar. Suudili bir yatırımcı ile blok satış için konuşuyoruz. İstanbul'a projemizi görmeye gelecekler. Bizden toplu alıp ülkelerinde satacaklar" dedi. Atatürk Havalimanı'na yakın konumu ile öne çıkan Port Royal projesinde ise ortalama 900 birim yer alacağını belirten Babacan Körfezli yatırımcıların bu proje ile de ilgilendiklerini kaydetti.


Aşçıoğlu Deyaar'la imzayı attı


Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, ortaklık yaptıklarını duyurduğu Dubaili Deyaar Grubu ile işbirliği anlaşmasını Dubai Cityscape Fuarı'nda imzaladı. Yaşar Aşçıoğlu, , “Deyaar ile Dubai, Arap coğrafyası ve Türkiye'de proje geliştireceğiz. Ayrıca biz Türkiye portföyümüzden de kendilerine belli projeler sunduk sıcak baktılar." dedi. Deyaar İş Geliştirme Müdürü Srinivasan Krishnaswamy, ilk gün projenin yüzde 10'u için ön talep topladıklarını açıkladı.


İstanbul'u bilen bize geldi


Fuara Seyrantepe'deki Skyland ve Bursa'daki Harmony Towers projeleriyle katılan Eroğlu İnşaat, 15 ünite için rezervasyon alırken, yatırımcılarla Türkiye'de de bir araya gelecek. Satış ve Pazarlama Direktörü Togan Yazıcıoğlu, Mega projelere ilgileri çok yoğun, onların etrafındaki yerleri de soruyorlar. Bursa'yı zaten çok seviyorlar. Taleplerin yüzde 70'i Skyland'e geldi.

Bu yıl nitelikli alıcı geliyor" dedi.


Ege Yapı projesine ilgi


EgeYapı Group, Yedikule ve Kağıthane projesini ilk defa Cityscape'de görücüye çıkardı. Her iki projenin de yoğun ilgi gördüğünü söyleyen EgeYapı Yönetim Kurulu Başkanı İnanç Kabadayı, "Bu yıl kurumsal firmalardan daha çok talep var" değerlendirmesinde bulundu.


Kuzu'dan 20 milyon $


Kuzu Grup Yönetim Kurulu Üyesi Özen Kuzu, “Fuarın ilk günü 6 konut birden sattık. Toplamda 20 milyon dolarlık satış yaptık" dedi. Öte yandan Çalık Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyesi Feyzullah Yetgin, Suudi bir yatırımcıyla 50 milyon dolarlık alım için görüştüklerini ifade etti.


Yeni Şafak


Geri Dön